Emekli olmadan veya emekli maaşınızı almadan önce yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Bu işlemleri E-Devlet sistemi üzerinden hızlı bir şekilde halletmeniz mümkündür. Bu sayede devlet dairelerinde gereksiz zaman kaybı yaşamak zorunda kalmayacaksınız. Emekli Sandığı evrak takibi de E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Peki Emekli Sandığı evrak takibi 2018 nasıl yapılır? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz..

EMEKLİ SANDIĞI EVRAK SORGULAMA 2018 NASIL YAPILIR?

Emekli Sandığı evrak takibi yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa en yakın bir PTT şubesine giderek başvuruda bulunun. Bu işlem bedeli olarak sizden 2 TL civarında bir ücret istenecektir. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra Emekli Sandığı evrak takibi işleminizi başlatabilirsiniz.

İlk olarak (https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi) linkine tıklayınız. Açılan sayfada kimlik doğrulama kısmında kimliğinizi doğrulayınız. Sonra E-Devlet şifresi seçeneğine basınız. Açılan yeni sayfada T.C kimlik numarası ve aldığınız şifreyi girip ardından gönder butonuna basınız.

Bu işlemleri eksiksiz bir şekilde yaptığınız taktirde Emekli Sandığı evrak takibi işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

[old_news_related_template title="2018 Memur ve emekli maaşları: Memurların ve emeklilerin zamlı maaşı ne kadar oldu?" desc="TÜİK enflasyon verilerini açıkladı. Memur ve emekli maaşlarına yansıyacak zam oranı belli oldu. Memurların maaşlarına zam altı aylık enflasyon oranına göre yapılıyor. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yüzde 5,17 puan enflasyon farkı yansıtıldı. En düşük memur maaşı 2.840 TL oldu. Memur ve emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 9 zam yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/calisan-isci-shutter_16_9_1530800936.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/2018-memur-maaslari-memurlarin-zamli-maasi-ne-kadar-oldu-iste-memurun-zam-oranlari-2504895/"]