Bayram öncesi geçim sıkıntısı çekmek istemeyen emekliler ilgiyle bayram ikramiyeleri ve emekli maaşlarına dair detayları araştırıyor. Emekliler, Kurban Bayramı'ndan önce hem ikramiyesini hem de maaşını alacak. Bayram ikramiyesi, Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta ödenecek.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİ İÇİN BEKLENEN TARİH...

Bayrama hazırlıkta vatandaşa kolaylık olması için ödemenin 116 Ağustos'ta yapılması yüksek ihtimal. Emekliye bayramdan önce sadece ikramiye değil maaşı da ödenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin tahsis numarasına göre 14-15 ve 16 Ağustos'ta maaşını alması bekleniyor.

2018 Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

EMEKLİ İKRAMİYELERİ KİMLERE VERİLECEK?

Bakanlar Kurulu kararı ile geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda emeklilere bin lira ikramiye verilmişti. Buna göre Kurban Bayramı'nda emeklilere bin lira ikramiye daha verilecek. Bayram ikramiyesinden SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri yararlanacak. Emekli ikramiyesi hangi tarihte yatacak henüz bir açıklama yapılmadı ancak Ağustos ayında bayramdan önce yatması bekleniyor.