Engelli bireylerin resmi adıyla “sakatlık indirimi” halk arasında bilinen adıyla “vergi indirimi” başvurularında evraklarının hangi aşamada olduğu merak edilen konuların başında geliyor. Engelli vergi indirimi evrak takibi sorgulaması nasıl yapılır? Merak edilen her şeyi tüm detayları ile haberimizde bulabilirsiniz...

ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ EVRAK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Engelli vatandaşların evrak takibi ile ilgili işlemleri evis üzerinden yürütülmektedir. EVİSs internet üzerinden vergi indirimi başvurunuzun hangi aşamada olduğunu gösteren evrak takip sistemidir.

Engelli vergi indirimi sorgulaması için sisteme TC Kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. İşlemin hangi safhada olduğunu bilgisayar ortamında bulunduğunuz yerden sorgulayabilmek için ihtiyacınız olan 2 şey var internetli bilgisayar ve soyadı.

Sorgulama için öncelikle (http://eviss.ivdb.gov.tr/) bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada şu bilgileri sisteme girmeniz gerekiyor.

- TC Kimlik No
- Soyadı (Büyük harflerle )

EVİSS sorgulama ekranından şahsınızla ilgili iki bilgiyi eksiksiz ve doğru olarak girdiğinizde dosyanızın hangi aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.

[old_news_related_template title="Engelli kimlik kartı nereden alınır? 2018 engelli kimlik kartı için gerekli belgeler..." desc="Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini yüzde kırk (%40) veya daha yüksek bir oranda kaybeden ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan özürlü bireylere verilen engelli kimlik kartı nereden alınır? 2018, Engelli kimlik kartı için istenen belgeler nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/engelli-kimlik-karti-nasil-alinir_16_9_1533190557.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/engelli-kimlik-karti-nereden-alinir-2018-engelli-kimlik-karti-icin-gerekli-belgeler-oub1-2553756/"]