2011 yılında İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın hayali olduğunu ve her erguvan araç için 1 milyon TL para ödendiğini belirten Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kemal Çetin, ''2016 yılı toplamında 257 milyon yolcu taşıyan yaklaşık 930 adetlik erguvan otobüsleri işletmecileri, her ay otobüs başına 15 bin lira zarar ediyoruz. Kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Cuma günü itibari ile kontak kapatıyoruz.'' dedi.

54 TANESİ İFLAS ETTİ

2.60 TL'lik biletin sadece 1,40 TL kuruşunun kendilerine verildiğini söyleyen Başkan Çetin, sozcu.com.tr'ye yapştığı açıklamasında, "Biz 2011 yılında 460 işletmeci bu otobüsleri aldık ancak 54 tanesi iflas etti bıraktı. Biz sürekli zarar ediyoruz. Belediyeden görüşecek bir muhatap bile bulamadık. Özel halk otobüsü işletmecileri, belediyeden alınan ücretlerin, taşıma ve yakıt masraflarının çok altında kalması nedeniyle, iflas aşamasına gelinmiştir." dedi.

256

HER GÜN ZARAR EDİYORUZ

Türkiye Toplu Taşıma İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Kemal Çetin açıklamasının devamında; Her şeye zam geliyor en azından benzin litre fiyatı 2011 yılında ne kadardı şimdi ne kadar? Biz artık kar etmeyi bırakın bildiğiniz her gün zarar ediyoruz. Bu yüzden de halkımızdan özür dileyerek cuma günü kontak kapatıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İHA- SOZCU.COM.TR