Doların ateşi düşmüyor. Dolar dün Türk lirası karşısında rekor tazeleyerek 6.80 seviyesine ulaştı. Euro fiyatı ise 7.72'yi buldu. Euro/TL ve Dolar/TL kurunda sert dalgalanma gün boyu devam etti. Türk heyetinin ABD'li yetkililerle yaptığı görüşmelerden bir haber akışı olmaması nedeniyle tarihi zirve test edildi.  Peki 1 Euro ne kadar oldu? Dolar kaç lira?

[timeline_template title="Dolar ne kadar oldu?" desc="Dolar/TL 6,4398/6.4404'ten işlem görüyor. Euro/TL ise 7.3577/7.3830 seviyesinde bulunuyor." image="" day="10" month="AĞU" hour="21" minute="20" width="" height=""]

TL'nin yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 34'ü aştı.Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam Rize'de yaptığı kısa hitapta ekonomi ile ilgili çeşitli kampanyalar sürdürüldüğünü söyleyerek, "Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var" dedi.

"TAHVİLLERDE CİDDİ SATIŞ BASKISI VAR"


Sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı ABD ile ilişkilerin piyasayı belirleyen unsur olduğunu söyledi. Nalbantlı sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "ABD ile ilişkilerdeki problem yaptırım uygulanacağı beklentileri ile kurda yeni zirveler görmeye devam ediyoruz. Kurda likidite düşük olduğundan dolayı aşağı yukarı sert hareketler oluyor. Ayrıca uluslararası tahvillerde de ciddi satış baskısı var. Hem Türk bonoları, hem bankaların çıkardığı tahviller ciddi yükseliş halinde. Küresel piyasalarda da dolar yükseliyor. Dolar endeksi 96’nın üzerine yerleşiyor. Şuanda teknik seviye olarak bir şey söylemek zor. Tansiyonun düşürülmesi için adımlar atılması gerekiyor" diye konuştu.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; işlemciler, piyasada hacmin çok yüksek olmadığını ve bu nedenle de en ufak işlemlerin bile büyük dalgalanmalara neden olduğunu söylüyor.

Ayrıca Financial Times gazetesinde dün yer alan bir haber, lira üzerindeki aşağı yönlü baskının daha da artmasına neden oldu. Gazete, Avrupa Merkez Bankası'nın euro bölgesinin en büyük bankaları arasında bulunan BBVA, UniCredit ve BNP Paribas'nın liradaki sert düşüşten etkilenme olasılığının yarattığı riskten kaygı duyduğunu bildirdi.

Gazetenin konuya yakın iki kişiye dayandırdığı haberinde, ECB'nin Türkiye'deki bankaların liranın değer kaybı nedeniyle döviz kredilerini ödeyememe riskinden endişelendiğini ifade etti.

Bankacılık sektörünün toplam varlıklarının yüzde 40'ını döviz cinsi kredilerin oluşturduğu vurgulandı.

Haberde, liradaki değer kaybının Türkiye'de büyük yatırımları bulunan Avrupa bankalarının gelirlerini olumsuz etkilediğine de dikkat çekildi.