87 milyon kişinin verilerinin üçüncü parti şirketlere sızdırılmasının ardından veri güvenliği tartışmalı hale gelen Facebook’un hastanelerden hastaların bilgilerini de paylaşmasını istediği ortaya çıktı.

Cambridge Analytica skandalından önce yürütülen bir projede Stanford Tıp Fakültesi Hastanesi ve Amerikan Kardiyoloji Üniversitesi’nde tedavi gören hastaların isimleri geçmeden tıbbi geçmişlerine ilişikin bilgilerinin Facebook ile paylaşılması istendi.

'PLANLAMA AŞAMASINDAYDI'


CNBC’nin haberine göre söz konusu proje veri skandalının ardından rafa kaldırıldı. Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada, “Bu planlama aşamasında bir projeydi, kimseden böyle bir veri almadık” diye konuştu.
Facebook hastanelerden alınacak dataların tıbbi araştırmalarda kullanılacağını ifade ediyor.

Projeyle ilgili bilgi veren iki hastane çalışanı Facebook ile gizlilik sözleşmesi imzaladıklarını söyleyerek konuyla ilgili daha fazla bilgi vermedi.

[old_news_related_template title="Facebook skandalı Türkiye'den kaç kişiyi vurdu? Açıklandı..." desc="Facebook, kullanıcı bilgilerinin Cambridge Analytica şirketi tarafından usulsüz kullanıldığının ortaya çıktığı skandaldan Türkiye'de 234 bin 584 kişinin etkilendiğini açıkladı. Uygulamayı indiren kişi sayısının ise sadece 223 olduğu ifade edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/facebook_16_9_1522921422.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/facebook-skandali-turkiyeden-kac-kisiyi-vurdu-aciklandi-2331697/"]