Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg dün gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenledi. Zuckerberg’ün katıldığı toplantıya New York Times, CNN ve Buzfeed gibi medya devleri katıldı. Business Insider da toplantıya katılanlar arasındaydı. Business Insider adına toplantıya katılan Nicholas Carlson izlenimlerini aktardı.

YAZABİLİRSİNİZ DEDİ


Zuckerberg toplantı organize edildiğinde etkinliğin kayıt dışı olacağını yani konuşulanlar hakkında hiçbir şey yazılmayacağını belirtmişti. Toplantıya katıldığında ise söylediği her şeyin yazılabileceği bilgisini vermesi gazetecileri heyecanlandırdı.

YALAN HABER GÖSTERMEYECEK


Zuckerberg gazetecilere Facebook’taki yalan haberlerle nasıl mücadele edileceğini anlattı. Kurum yalan haberleri tespit edip sınıflandırması için 20 bin kişiyi işe alacak. Öte yandan bir yayın organı Facebook tarafından yalan haber yapan bir platform olarak belirlenirse oluşturulacak yeni algoritma sayesinde bu haber platformlarının içerikleri kişisel sayfalarda gösterilmeyecek.

GAZETELER POLİTİK OLARAK SINIFLANDIRILACAK


Facebook’un CEO’su haberlerin kullanıcıları gösterilmesi uygulamasında politik skalanın da göz önünde bulundurulacağını söyledi. Yani Facebook bir yayın organını aşırı liberal olarak sınıflandırıyorsa bu haberlerin kimlere gösterileceği konusunda bazı uygulamalar olabilecek.

GAZETECİLER TEPKİLİ


Başta New York Times’ın temsilcisi olmak üzere bu sınıflandırmaya ciddi tepkiler geldi. Gazeteciler işlerinin gazetecilik ve doğruyu yazmak olduğunu bir politik unsur olarak sınıflandırmayı reddettiklerini vurguladılar.
Zuckerberg Facebook’un önümüzdeki günlerde kendi haberlerini yapıp yapmayacağı konusundaki soruları her zamanki gibi yanıtsız bıraktı ve medya sektörüne girip girmeyeceğiyle ilgili bilgi vermedi.

[old_news_related_template title="Mark Zuckerberg'in gergin anları" desc="Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ABD senatosunda ifade verdi. Zuckerberg'ün ifade öncesi gerginliği yüzüne yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/2018-04-09t183723z_380274124_rc1f7a528700_rtrmadp_3_facebook-privacy-zuckerberg_16_9_1523348518.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/mark-zuckerbergun-gergin-anlari-2341545/"]