Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nin bir iki şeker fabrikasını devletin satın alabileceğini açıklaması çiftçilerde heyecan yaratmıştı fakat Başbakan Binali Yıldırım Fakıbaba'nın sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Yıldırım, Azerbaycan seyahati öncesinde düzenlenen basın toplantısında Fakıbaba'nın açıklamalarının sorulması üzerine bu sözlerin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, "Pancar ekici kooperatifleri bu fabrikaları almak için teklif verebilir... kast edilen budur" diye konuştu.

Fakıbaba daha önce "Bir yanlış anlaşılma oldu" diyerek 300 koyun projesinden yalnızca merası ve ahırı olan, bu işle uğraşan kişilerin faydalanacağını söylemişti.

[old_news_related_template title="Uzmanlar uyardı: 300 koyun için başvurmadan önce bir kez daha düşünün" desc="Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açıkladığı ‘Köyüne dönene 300 koyun’ projesine uzmanlardan ‘Temkinli olun’ uyarısı geldi. Koyun alanların bakımı üstlenebilmesinin önemi vurgulandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/9-sag_16_9_1519540988.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/uzmanlar-uyardi-300-koyun-projesine-temkinli-olun-2246710/"]