Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın, Doğuş Holding'in iştiraki D Marinas'ın yaklaşık yüzde 25'ine ortak olması gözleri yine ünlü iş adamı Ferit Şahenk'e çevirdi. Ferit Şahenk son dönemde yaptığı ticari hamlelerle dikkat çekiyor. Ancak bir yandan da yatırımlarına devam ediyor. İşte son dönemde Ferit Şahenk'in yaptığı ticari hamleler...

spor_servisi_600_7bzgu

NTV SPOR SATILDI


Türkiye’de Doğuş Yayın Grubu bünyesinde uzun süredir yayın haytına devam eden NTV Spor Discovery Communications tarafından satın alındı.

2015 yılında da Discovery ve Doğuş Yayın Grubu arasında imzalanan stratejik ortaklık anlaşması ile Discovery, CNBC-e kanalını Doğuş'tan satın alıp TLC kanalını yayın hayatına başlatmıştı.

30mayisferitgraf

MASLAK'TA BULUNAN ARAZİYİ SATTI


Doğuş Grubu’na ait Maslak Eski Büyükdere Caddesi üzerindeki 2500 metrekarelik arazi 1958 yılından beri Türkiye'de hizmet veren GÜRİŞ Holding tarafından satın alındı.

İZMİR İSTİNYE PARK'TAN AYRILDI


Doğuş Grubu, İzmir’de Üçkuyular’da inşaatı süren İstinye Park’taki yüzde 50 kadar hissesini ortağı Orjin Grup’a devrederek bu yatırımdan ayrıldı.

4-9_16_9_1520607028

İSTANBUL İSTİNYE PARK'TAN AYRILACAĞI İDDİASI


Doğuş Grubu'nun İstanbul İstinye Park'ı da satmayı planladığı basına yansımıştı. Doğuş'un söz konusu alışveriş merkezinde payı yüzde 42 seviyesinde; kalan hisselerin sahibi ise Orjin Grubu. Kaynaklar olası bir satışın İstinye Park için yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yapılabileceğini kaydediyor.

nusretgoogleicin880

D.REAM'İN YÜZDE 17'SİNİ SATTI


Doğuş Grubu bünyesinde Nusret ve Zuma gibi markaların da bulunduğu "d.ream International BV" şirketinde, Singapur devlet fonu Temasek ve İngiltere'de yerleşik uluslararası sermaye fonu Metric Capital Partners ile yüzde 17 hisse devri karşılığında ortak oldu.

erbd-depo_16_9_1527659743

ERBD, D-MARİN'E ORTAK OLDU


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) dün yaptığı açıklamada Doğuş Holding'in iştiraki D Marinas'ın yaklaşık yüzde 25'ine 70 milyon euro sermaye yatırımı ile ortak olmak için anlaşma imzaladığını açıkladı.

aaaa-4_16_9_1527232142

YATLARINI DA SATIYOR


Öte yandan Habertürk yazarı Fatih Altaylı 25 Mayıs tarihli köşe yazısında Ferit Şahenk'in iki lüks yatını satışa çıkardığını yazdı. Nahita ve Gladiator adındanki iki yatın toplam maliyeti ise 22 milyon 700 bin euro.

ANTALYA'DAKİ İŞ MERKEZİ SATILDI


Ferit Şahenk’in sahibi olduğu  Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Antalya 2000 Plaza'yı, KDV hariç 13,8 milyon TL olan bedelinin yüzde 24 altında, 10,6 milyon TL'ye peşin ödemeyle sattı.

garanti_16_9_1524817705

GARANTİ BANKASI'NDAKİ PAYLARINI İSPANYOLLARA DEVRETTİ


Doğuş Grubu 2017 yılında da Garanti Bankası'daki payını İspanyollara devretmişti. İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Garanti Bankası'nın yüzde 9.95'ini 3.3 milyar TL’ye Doğuş Grubu'ndan satın almak üzere anlaşmıştı. Bu satın alma sonucunda BBVA'in Garanti Bankası sermayesindeki payı yüzde 49,85'e yükselmişti. Doğuş'un Garanti Bankası'ndaki payı böylece yüzde 0.05'e inmişti.

YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR


Ferit Şahenk yaptığı satışların yanı sıra yatırımlarına da devam ediyor. Şahenk'in son dönemde Dubai'de açtığı restoranlar bulunuyor. Bunun yanında Yunanistan'da bir yat limanı ihalesi de Doğuş'un radarında. Buna ek olarak Doğuş geçen kasım ayında, Fransa’nın en hızlı büyüyen süperyat bakım tesisi Compositework’ün yüzde 75’ini satın almıştı. Fransız şirketteki geri kalan yüzde 25’lik hisse kurucularının elinde kaldı. Öte yandan Avusturya'da bulunan 142 yıllık Weggis Oteli'nin satın alınması da son dönemde Doğuş Grubu'nun yaptığı yatırımlar arasında.