Bloomberg’de yayınlanan habere göre, satış listesinde markanın çatısı altındaki Dubrovnik’teki Villa Dubrovnik, Madrid’deki Hotel Villa Magna ve Roma’aki Aldrovandi Villa Borghese’in yanı sıra İstanbul’daki Grand Hyatt da bulunuyor. Bloomberg’de yayınlanan habere göre, otellere Portekiz, İspanya, İtalya, Asya ve Ortadoğu’dan talipler bulunuyor. Doğuş’un bugüne kadar yaklaşık 1 milyar Euro yatırım yaptığı otellerinin hemen hepsi “lüks” statüsünde. Örneğin, 2 Michelin yıldızlı lokantanın bulunduğu 68 odalı Capri Palace’ta bir gece konaklamanın bedeli 8 bin 163 Euro.

KREDİ NOTU B-’YE DÜŞTÜ

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Standard&Poors (S&P), 9 Ekim’de Doğuş Holding’in kredi notunu B’den B-’ye indirdi. Gerekçe olarak 725 milyon Euro ve yatırım yaptığı şirketlerin 1.6 milyar Euro’luk refinansman anlaşmalarının henüz imzalanmamış olmasını gösterdi.

[old_news_related_template title="Ferit Şahenk: Doğuş Holding'in kendi içinde yaptığını Türkiye Cumhuriyeti devleti de yapıyor" desc="Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk uzun süren sessizliğini bozdu. Şahenk borçlarını yapılandırmadıklarını sadece vadelendirdiklerini söyledi. Yatırımlarını yurt dışına çıkardığı konusundaki yorumlara ilişkin ise yatırımlarının yüzde 81'inin Türkiye'de kalan yüzde 19'unun ise yurt dışında olduğu cevabını verdi. Şahenk, 'Doğuş Holding’in kendi içinde yaptığını Türkiye Cumhuriyeti devleti yapıyor. Onun için bu orta vadeli planda da biz nasıl kendimize nakit akışı çıkarıp olayımızı görüyorsak, devlet de bunu yapıyor' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/sahenk-depo_16_9_1533706709.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ferit-sahenk-dogus-holdingin-kendi-icinde-yaptigini-turkiye-cumhuriyeti-devleti-de-yapiyor-2563083/"]