Dünyanın önde gelen lüks araba markalarından Ferrari, Tesla ile rekabet edebilmek için elektrikli araç üreteceğini duyurdu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, hem İtalyan araba markası Ferrari'nin hem de Fiat-Chrysler'in CEO'su olan Sergio Marchionne, ABD'de düzenlenen bir otomobil fuarında yaptığı duyuruda, Tesla'nın elektrikli lüks araba üretiminin endüstrinin başka oyuncuları tarafından da yapılabileceğini söyledi. Marchionne'nin bu açıklaması Ferrari'nin stratejisinde bir değişikliğe gittiğini gösteriyor.

Elon Musk geçtiğimiz kasım ayında Türkiye'ye gelmiş ve CUmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Musk daha sonra Anıtkabir'İ ziyaret etmiş ve sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşmıştı. Elon Musk geçtiğimiz kasım ayında Türkiye'ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Musk daha sonra Anıtkabir'i ziyaret etmiş ve sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşmıştı.


Her ne kadar Ferrari hibrid otomobiller üretse de Marchionne bir zamanlar Ferrari'nin tamamen elektrikli olan bir araç üretmesinin 'tamamen akıl dışı' olduğunu söylemişti.

Kimi Ferrrari müşterilerinin de bu şekilde düşünebileceği aktarılıyor. Yine de Marchionne, piyasada 'süper bir elektrikli araç yapılacaksa bunun Ferrari tarafından yapılacağını' söyledi.