Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sözen; “Küresel piyasalarda, gelişmekte olan ülkelere olan fon akışları devam etti. 2017’yi senelik %7,4 büyüme ile tamamlayan Türkiye, 2018’in ilk çeyreğinde ılımlı yavaşlamaya rağmen güçlü büyüme performansını sürdürdü. Garanti de bu dönemde ekonomiye verdiği kesintisiz desteği devam ettirdi.” dedi.

Banka’nın sürdürülebilir iş modeli ve kurumsal yönetim ilkelerine olan bağlılığıyla topluma kattığı değere dikkat çeken Sözen, “Garanti’nin cinsiyet eşitliği konusunda topluma öncülük eden uygulamaları uluslararası arenada da kabul görüyor. Garanti, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmasına yönelik çalışmalarıyla bu yıl bir kez daha Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer alan Türkiye’den tek şirket oldu.” dedi. Sözen, Banka’nın açıkladığı başarılı finansal performansa da değinerek; “Yenilikçilikte öncü olarak bilinen Garanti’nin, ana hissedarı BBVA ile yaratılan sinerji ile topluma ve tüm paydaşlarına kattığı değeri artırarak sürdüreceğine inancım tam.” dedi.

1

Konuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Fuat Erbil; “2018 yılına zorlayıcı piyasa koşullarında ekonomiye destek vermeye devam ederek güçlü bir başlangıç yaptık. TL kredilerde sektörün üzerinde büyürken, tüketici kredilerinde liderliğimizi sürdürdük. 2018 yılının ilk üç ayında TL kredilerimizi ve TL mevduatlarımızı, müşterilerimizin bize güveniyle %4 büyüterek pazar payı kazandık. Güçlü sermayemiz, uyguladığımız etkin risk yönetimi, istikrarlı ve ihtiyatlı politikalarımızla sağlam aktif kalitemizi korurken, sürdürülebilir kalkınma odağıyla çalışıyor, müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Bankacılık sektörünün dönüşümüne öncülük ederken, dijital bankacılıkta attığımız tüm yenilikçi adımlarla müşterilerimize hız ve kolaylık sağlıyor, mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Garanti’nin müşteri odaklı yaklaşımıyla uluslararası finans otoriteleri tarafından pek çok alanda takdir edildiğini söyleyen Erbil, “Bankamız, dünyanın önde gelen finans dergilerinden Global Finance tarafından, üst üste 8. kez ‘Türkiye’nin En İyi Dış Ticaret Finansmanı Bankası’ seçildi. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına çözümler üretmek üzere yaptığımız çalışmalarla üst üste 3. kez ‘Türkiye’nin En İyi Nakit Yönetimi’ ödülünün de sahibi olduk. World Finance’in verdiği ‘Dijital Bankacılık Ödülleri 2017’ kapsamında Garanti, ‘Türkiye’nin En İyi Dijital Bankası’ seçildi. Mobil uygulamamız Garanti Cep ise ‘Türkiye’nin En İyi Mobil Bankacılık Uygulaması’ ödülüne layık görüldü. Müşterilerinin hayatını her adımda kolaylaştırmayı odağına alarak, dijitalleşme stratejisini iş süreçlerinden tüm ürün ve hizmetlerine, şubedeki hizmet modeline kadar başarıyla uygulayan Garanti, yeni “Yerinde Bankacılık” uygulamasıyla da Gümüş Stevie ödülüne layık görüldü. Yenilikçi iş modelimizle; kurumsal ve ticari, KOBİ ve bireysel her türlü ihtiyaçlarını anlamak ve karşılamak üzere, müşterilerimizi işimizin merkezinde tutmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir değer yaratmanın ancak bu şekilde mümkün olduğuna inanıyor, sağlam adımlarla yolumuzda ilerliyoruz. Tüm paydaşlarımıza bize duydukları güven için teşekkür ederim.” dedi.

Hesap Dönemine Ait Faaliyet Sonuçlara İlişkin Özet Finansal Bilgiler

-Net kâr 2 milyar 11 milyon 202 bin TL oldu.

-Yasal mevzuat ve uluslararası uygulamalar doğrultusunda, vergi karşılıkları, beklenen zarar karşılıkları ve diğer karşılıklar* dahil, toplam 2 milyar 388 milyon 237 bin TL karşılık ayrıldı.

-Aktif büyüklüğü, 359 milyar 882 milyon TL seviyesine ulaştı.

-Ortalama aktif kârlılığı %2,2 seviyesinde gerçekleşti.**

-Özkaynaklar 42 milyar 711 milyon 315 bin TL seviyesine ulaştı.

-Ortalama özkaynak kârlılığı %18,3 seviyesinde gerçekleşti.**

-31 Mart 2018 itibarıyla, krediler ve gayri nakdi krediler aracılığıyla reel ekonomiye yapılan destek, 298 milyar 250 milyon 713 bin TL oldu.

-Toplam krediler, YP krediler ve TL krediler pazar payları sırasıyla %11,1, %11,2 ve %11,0 seviyesinde gerçekleşti.

-Tüketici konut kredileri pazar payı %13,2 seviyesinde ve tüketici kredi kartları hariç bireysel krediler pazar payı %12,7 seviyesinde gerçekleşti.

-Müşteri mevduatı 207 milyar 986 milyon 172 bin TL’ye ulaşırken, müşteri mevduatı pazar payı %11,2 seviyesinde gerçekleşti.

-Sermaye yeterliliği oranı %16,2 seviyesinde gerçekleşti.

-Donuk alacak oranı %2,93 seviyesinde gerçekleşti.