GAZİANTEP BAKLAVASININ LEZZETİ BİR BAŞKA
Türkiye'de en iyi baklavanın Gaziantep’te yapılmasının nedeninin yöresel ürünler kullanmak olduğunu ifade eden Erçelebi, “Gaziantep fıstığı, sadeyağı ve buğdayı bizim baklavamızın lezzetli olmasını sağlıyor. Eskideki ustalarımız zaten baklavayı en güzel kaliteye getirmiştir. Bizde o kaliteyi bozmuyoruz. Bir de Gaziantepliler baklavanın iyisini bilir ve bizi kaliteli üretime sevk ediyor. Bu bayramda en kaliteli baklava bizim kentimizden çıkıyor. Yurt dışına da satışlarımız var. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımız yanlarında götürdükleri baklavalara bizim elçiliğimizi yapıyorlar” diye konuştu. Gaziantep'te baklavanın fiyatı üretici ve semtlere göre 45 ile 85 lira arasında değişirken bazı özel baklava çeşitlerinin kilogram fiyatı 120 liraya kadar ulaşıyor. Gaziantep'te bayram nedeniyle yaklaşık 100 ton baklava üretimi yapılması bekleniyor.