Sürücülerin otoyol ve köprülerden daha hızlı ve kolay geçiş yapmasını sağlayan HGS ceza sorgulama 2018 nasıl yapılır? HGS bakiye yükleme işlemi ile ilgili her şeyi haberimizde bulabilirsiniz...

HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS bakiyesi olmadan, ihlalli geçiş yapan sürücülere ceza kesilir. Kesilen cezalar e-Devlet sisteminden ve PTT resmi internet sitesinden sorgulanabilir. PTT ile HGS geçiş ihlali sorgulaması için PTT internet sitesine girilir. Ardından "Geçiş İhlali Sorgula" bağlantısı kullanılarak ceza sorgulanabilir.

E-Devlet sistemi ile HGS ceza sorgulaması yapmak için ise sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bağlantısı açılmalıdır. PTT Genel Müdürlüğü menüsünde bulunan "Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama" bağlantısı ile ceza sorgulaması yapılabilir.

HGS cezası bulunan sürücüler, ödemelerini banka şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından yapabilirler.

[old_news_related_template title="Ne HGS ne OGS 4 maddeli geçiş sistemi" desc="Osmangazi Köprüsü tam bir muamma... HGS'inizde para varsa bile köprüden geçişiniz şaibeli... Osmangazi Köprüsü'nde HGS çalışmadığını söyleyen yetkililer vatandaşlardan nakit para istiyor. Nakit parası olmayana önce kredi kartı sonra banka kartı soruluyor, en son da kişiye ceza yazılarak köprüden geçişine izin veriliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/gise-depo_16_9_1528963008.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ne-hgs-ne-ogs-4-maddeli-gecis-sistemi-2466643/"]

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ

HGS Bakiye Yükleme için sürücüler adına birçok farklı yol bulunmaktadır. HGS yükleme işlemlerinizi Türkiye’deki tüm PTT şubelerinde ve anlaşmalı bankalarda yapabileceğiniz gibi, online veya telefon kullanarak da E-PTT Avm üzerinden veya GSM operatörleri kullanarak SMS yöntemiyle gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu yollar dışında yine internet üzerinden hizmet veren ve belli bir komisyon karşılığında HGS yükleme yapma imkanı sağlayan kuruluşlar da bulunmaktadır. Ancak bu yükleme karşılığında herhangi bir komisyon veya ek ücret ödemek istemiyorsanız, PTT şubeleri ve anlaşmalı olan bankaları kullanmanız tavsiye edilmektedir.

HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirmek için yapmanız gerekenler şunlardır:

- hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girin.

- Açılan sayfanın sağ üst kısmında yer alan “müşteri hizmetlerine giriş” kısmına tıklayın.

- Daha sonra açılan bölümde işlem yapmak için sisteme üye olmanız gerekmektedir. Bu alanda üye ol butonuna basınız.

- İstenilen bilgileri tam ve eksiksiz olarak ilgili alanlara girdikten sonra sisteme üye olacaksınız.

- Ardından e-posta adresinizi ve belirlediğiniz bir şifreyi ilgili alanlara girdikten sonra artık sizde HGS bakiye sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.

- Diğer yandan bu işlemleri cep telefonunuza indireceğiniz uygulamalardan da yapabilir istediğiniz anda bakiye işlemlerini sorgulayabilirsiniz. Uygulamalar hem android hem de ios sisteminde yer almaktadır.