Emekli Sandığı Kanunu’nda yapılan değişiklikle memurlarda zorunlu emeklilik yaşı 65’ten 61’e düştü. İşte detaylar...

MEMURLARDA ZORUNLU EMEKLİLİK YAŞI

Emekli Sandığı Kanunu’nda yapılan değişikliğe göre, iştirakçilerin görevleriyle ilgilerinin kesilmesini gerektiren yaş haddi, 61 yaşını doldurdukları tarihe indiriliyor. 61 yaşını dolduranların açıktan veya naklen tayinleri yapılamayacak. Ancak, personel kanunlarındaki yaş hadlerine ilişkin hükümler saklı tutulacak.

memur site:sozcu.com.tr ile ilgili görsel sonucu

6400 ve daha yukarı ek göstergeli görevlere müşterek kararname veya Bakanlar Kurulu kararı ile atanmış olanlardan, görevlerinin önem, sorumluluk ve niteliği itibariyle hizmetine ihtiyaç duyulup görevlerinde faydalı görülenlerden bu görevleri fiilen yürütmekte olanların yaş hadleri, Bakanlar Kurulu kararı ile 65 yaşını doldurdukları tarihi geçmemek üzere uzatılabilecek.

Üniversite öğretim üyelerinin görevleri ile ilişkilerinin kesilmesini gerektiren yaş haddini 67 olarak koruyan yasaya göre, Başbakanlık, DPT, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıklarına 61 yaşını, profesörlüğe 67 yaşını doldurmuş olanlar açıktan veya naklen tayin edilemeyecekler. Ayrıca, teğmenlikten orgeneralliğe kadar olan rütbelere de mevcut yasada öngörülen yaş hadlerini doldurmuş bulunanlar atanamayacak.

61 yaşını dolduran memurlar, kanunun yayımı tarihini izleyen iki ay daha görevde kalacaklar. Ancak bu hüküm 61 yaşını dolduran memurlar tamamına değil, 6400 ve daha üst gösterge rakamına sahip kişiler için uygulanacak.

[old_news_related_template title="Memurların izin hakları kaç gündür?" desc="657 sayılı kanuna bağlı olarak çalışan Devlet memurlarının izin hakları İş Kanununa bağlı çalışanlardan farklılık göstermektedir. Haftalık olarak 40 saat çalışan memurlar hafta sonları izin yaparlar. Hastalık izni, refakat izni, mazeret izni ve aylıksız izin hakları da bulunan memurların izin hakları kaç gündür? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/memur-calisan-shutterstock-1_16_9_1544157311.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/memurlarin-izin-haklari-kac-gundur-oub1-2781127/"]