Muharrem İnce ekonomi örnekleriyle dikkat çekiyor Örneği dün Uşak’ta gerçekleştirdiği mitingde eline 2002 yılında 50 lirayla 30 litre mazot alındığını 16 senenin sonunda ise bu bidonun alındığını söyledi.

İnce sık sık KDV oranlarında da sistemin düzgün çalışmadığını ifade ediyor. Sesli kitapta yüzde 18, kitapta yüzde 8, kutsal kitapta yüzde 1 KDV olduğunu anlatan İnce, kutsal kitaplardan vergi alınmasını
eleştiriyor.

MAMADA KDV'YE SAVAŞ AÇTI


Pırlantada ÖTV olmadığını anlatan ince bebek mamasında ve bebek bezindeki KDV oranlarının yüksekliğinden de şikayetçi. Bebek bezinde yüzde 8 KDV olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı adayı, “Çocuk donundan yüzde 18 KDV alan devletten hayır gelmez” yorumunu yapıyor. İnce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç çocuk politikasını eleştiriyor ve çocuk ürünlerindeki vergilerin yüksek olduğunu anlatıyor.

GİTTİ MAZOT ALDI


Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da İnce’nin eleştirilerinin odağındaki isimlerden biri. Fakıbaba geçtiğimiz günlerde Çiftçilere mazotun 2.5 TL’den verildiğini söylemişti. Bunun üzerine ince dün traktöre binerek benzin istasyonuna gitti ve mazot aldı. İnce mazotu 5.70 TL’den aldı.