Mahalleler Birliği çatışı altında bir araya gelen 60 mahallenin temsilcileri sorunlarını ve taleplerini anlatmak üzere TBMM’deki siyasi partilerle, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşme kararı aldı. 5 temel talep çerçevesinde toplanan imzaları Ankara’ya götürecek Mahalleler Birliği temsilcileri, Fatih Saraçhane’deki İBB binası önünden Ankara’ya uğurlandı. Mahalleler Birliği adına yapılan açıklamada 5 talep şöyle sıralandı:

65464

“Kentsel dönüşüm kanunu olarak bilinen 6306 Sayılı Kanun’un ‘Mahallerimizin, yerleşimlerimizin rant amaçlı tasfiye edilmesinin’ bahanesi kılınmasın, ‘Riskli Alan’ kararlarında bilimsel esaslara uyulsun. Kontrolsüz inşaat uygulamalarına son verilsin. 33 yıldır her seçim döneminde uygulanacağı vaat edilen 2981 Sayılı Kanun ve bu kanundan doğan haklarımız güvenceye alınmadan kaldırılmasın. Her ölçekte planlama faaliyeti, rant odaklı olmaktan çıkarılsın. Her tür ‘kentsel dönüşüm projesi’, etkilenecek yerleşimcilerin rızası alınmadan yapılmasın.”

Açıklamanın ardından Mahalleler Birliği’nden 6 temsilci de İBB yetkilileri ile görüştü. Daha sonra 85 mahalle temsilcisi otobüslerle Ankara’ya doğru yola çıktı.