Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatına 1 Temmuz itibari ile zam geldi. Kıdem tazminatı ne kadar oldu? Kıdem tazminatı hesaplama ile ilgili merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz. Memur maaşının katsayısıyla belirlenen tazminatın ‘bir yıllık üst limiti’, 5.001,76 liradan 5 bin 432 liraya yükseldi. İşte tüm detaylar...

2018 KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLDU?

Kıdem tazminatı, her bir yıl için bir aylık brüt ücret kadar oluyor. Ancak unulmaması gereken şey kıdem tazminatının da bir üst limitinin olduğudur. SSK'lı çalışanlara ödenecek kıdem tazminatının tavanı memur maaşlarına endeksli. 2018 yılı ilk 6 aylık enflasyon oranına göre 1 Temmuz itibarıyla memur maaşlarına yüzde 8.65 zam yapıldı.

Kıdem tazminatı tavanı da yüzde 8.65'lik enflasyon oranında artarak 432 liralık bir artışla 5.001,76 liradan 5 bin 434 liraya çıktı. Bu tutar 31 Aralık'a kadar geçerli. Çalışan bir kişi 8 binli maaş da alıyor olsa 1 yıllık kıdem tazminatı 5 bin 434 lirayı aşamayacak. Bir çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için kendi isteği dışında işten ayrılması gerekiyor. Bunun istisnaları da var. Erkek işçi askerlik, kadın evlilik nedeniyle (1 yıl içinde) işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabilir. Fazla mesaiyi yaptırmaya zorlandığı için haklı nedenle istifa edenler de kıdem tazminatına hak kazanır. Kıdemde zamanaşımı süresi 5 yıldır.

[old_news_related_template title="2018 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı hesaplama..." desc="İşveren tarafından iş akdi sona erdirilen kimselere devlet tarafından ödenen işsizlik maaşını alabilmek için bazı koşulların sağlanmış olması gereklidir. İşte işsizlik maaşı başvurusunun nasıl yapıldığını, şartlarını, hesaplamasını kısaca İŞKUR işsizlik maaşıyla ilgili merak edilenleri sizin için derledik…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/issizlik-maasi_16_9_1526802746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/2018-issizlik-maasi-ne-kadar-oldu-issizlik-maasi-hesaplama-2418641/"]

KIDEM TAZMİNATI HESAPLAMA

Her bir yıllık çalışma karşılığında bir aylık brüt ücret tutarında tazminat alınır. Bir yıldan artan sürelerde oranlanarak hesaplamaya dahil ediliyor. Tazminat hesabında işçiye ödenen ücretin yanı sıra, düzenli olarak sağlanan tüm para ve parayla ölçülebilen menfaatlerin brüt tutarı da dikkate alınıyor.

Kıdem tazminatı alabilmek için işyerinde en az bir yıl çalışmış ve işveren tarafından işten çıkarılmış olmak gerekiyor. Kendi isteğiyle işten ayrılanlar kıdem tazminatı alamıyor. Ancak, erkekler askerlik hizmeti için ve kadınlar da evlilik nedeniyle işten ayrılmak zorunda kalırsa, tazminata hak kazanıyor. Ayrıca, emeklilik için gerekli süreyi ve prim ödeme gün sayısını dolduranlar da kendi istekleri ile işten ayrılırsa kıdem tazminatı alabiliyor.

Çalışana; her bir yıl için, 30 günlük (aylık brüt ücret) tazminat ödeniyor. Toplam tazminat tutarı da, çalışanın son aldığı aylık brüt ücretin, o işyerinde çalıştığı yıl süresi ile çarpılması ile bulunuyor. Örneğin, son aldığınız brüt ücret 3 bin 500 liraysa, aynı işyerinde 5 yıldır çalışıyorsanız ve işvereniniz sizi işten çıkarttıysa; kıdeminiz 17.500 bin lira tutuyor. Ücretin içinde yer alan; yol yardımı, yemek, ikramiye, prim gibi tüm ödemeler de tazminat hesabına katılır.

Ayrıca, işverenin işçisini hiç sigortaya bildirmemesi, sigorta primlerini ödememesi ve sosyal haklardan mahrum bırakması işçiye haklı fesih imkanı veriyor. Düşük ücretten bildirim de haklı fesih nedeni sayılıyor. Bütün bu durumlarda iş sözleşmesini sona erdiren işçi, kıdem tazminatını alır. İşveren her çeşit sigortasız çalıştırma halinde o işçinin kıdem tazminatını da ödemek zorunda.

[old_news_related_template title="İhbar tazminatı nedir? İhbar tazminatı süreleri, şartları ve ihbar tazminatı hesaplama..." desc="İşçi ve işveren arasında anlaşmazlıklara neden olan konulardan bir tanesi de ihbar tazminatıdır. Kısaca işveren ve işçinin bilmesi gereken en önemli konulardan birisidir. İhbar tazminatı nedir, kimler alır?, İhbar tazminatı şartları nelerdir? İhbar tazminatı nasıl alınır? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/ihbartazminati_16_9_1521884155.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ihbar-tazminati-nedir-ihbar-tazminati-sureleri-sartlari-ve-ihbar-tazminati-hesaplama-2307846/"]