Yeni yatırım ve stratejik planlama süreçlerinde hedef rotasını yurtdışı olarak belirleyen Koç Holding, komşu iş alanlarına odaklanacak. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, son dönemde gerçekleştirilen yatırımlara rağmen topluluk yurtdışı faaliyetlerinin öz sermayedeki payının yüzde 10 seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, yurtdışında yerleşik faaliyet gösteren şirket sayısının halen kısıtlı olduğu mesajını verdi. Levent Çakıroğlu, fırsatların geniş bakış açısı ile değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, holdinge bağlı şirket yöneticilerine, “komşu” iş alanlarında cazip yatırım imkanları ve katma değer yaratabilecek fırsatların dikkate alınmasına yönelik beklentilerini aktardı.

KÜRESEL VİZYON ÖNEMLİ

Holding bünyesinde yayınlanan Bizden Haberler Dergisi’nde holdingin yeni hedefleri ile Türkiye ekonomisine dair mesajları yayınlanan Çakıroğlu, topluluğun küresel vizyon ile yönetildiğinin altını çizdi. Çakıroğlu, sürdürülebilir ve kârlı büyüme stratejisini destekleyen ana unsurları küresel varlığın genişletilmesi, yurtiçi ve dışı rekabetçiliğin artırılması, teknoloji ve inovasyona yönelik kabiliyetlerin geliştirilmesi ve güçlü markalar yaratılması olarak sıraladı.

SİYASET 2019 SONRASI SAKiNLEŞiR

Mesajında ekonomi ve siyasetteki küresel belirsizlik ortamına dikkat çeken Levent Çakıroğlu, yurtiçinde 1-1.5 yıllık dönemde politik gündemin yoğun olacağına, 2019 sonrasında ise yurtiçi siyasi iklimin iş dünyası açısından daha sakin seyretmesinin beklendiğine değindi. Çakıroğlu, bununla beraber jeopolitik riskler ve küresel politik ve sosyal gelişmeleri de gözönüne alarak, topluluk şirketlerinden 5-10 yılı kapsayan, hatta daha ötesine geçen vizyonları ve bunların hayata geçirilmesini mümkün kılacak ana stratejilerini belirlemelerini beklediğini ifade etti.