Konkordato ile borçlu ile alacaklı arasında yapılan yeni bir anlaşma anlamına gelen konkordato sistemi ile borçlu olan firma belirlenen sürede ödemeye deva eder. Yeni sistemde firmanın iflas kararına en çok alacaklı olan firma karar verir. Peki Konkordato tam olarak ne demektir?

KONKORDATO NEDİR?

İflas anlaşması veya konkordato (İtalyanca:concordato) batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde ödemek için alacaklılarıyla yaptıkları anlaşmadır.

Konkordato müessesesi 2004 sayılı İ.İ.K.’nun 285-309. maddelerinde düzenlenmiştir.

Finansal yapısı önemli ölçüde bozulan iyi niyetli ve dürüst borçlu işletmeleri ve kooperatifleri korunmayı amaçlayan bir sistemdir. Burada, borçlunun talebinin bulunması gerekmektedir. Borçlunun talebi üzerine, konkordato müessesesi işlemeye başlar. Konkordato müessesesi 4 bölümden oluşur.
1-Adi Konkordato
2- İflastan Sonra Konkordato
3- Mal Varlığının Terki Suretiyle Konkordato
4- Sermaye Şirketleri ve Kooperatiflerin Uzlaşma Yoluyla Yeniden Yapılandırılması

[old_news_related_template title="Beta Ayakkabı konkordato istedi" desc="Hotiç ve Yeşil Kundura'dan sonra 1980 yılında üretime başlayan Beta Ayakkabı da konkordato istedi. Yılda 300 bin çift ayakkabı üreten Beta Ayakkabı'nın Türkiye genelinde 400 çalışanı ve 50 mağazası bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/beta-ayakkabi-konkordato-istedi-2638768/"]