Facebook kaynamaya devam ediyor… Cambridge Analytica skandalının ardından yalan haberlerin platformda yayılmasına izin verdiği gerekçesiyle Facebook’un güvenlik şefi Alex Stamos görevinden ayrılıyor. New Yok Times Stamos’un ağustos ayında görevini bırakacağını yazdı. Stamos’un Rus trollerin Facebook hesaplarından ABD seçimlerine ilişkin yalan haberler yayılmasında suçu olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Facebook dün borsada tarihin en büyük düşüşlerinden birini yaşadı. Eski bir Cambridge Analytica çalışanının Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon ile birlikte 50 milyon kişinin Facebook bilgilerini kullandıklarını itiraf etmesinin ardından şirkette yer yerinden oynuyor.

ABD’li senatörler Mark Zuckerberg’ün ifadeye çağrılması gerektiğini söylerken Facebook konuyla ilgili olarak suçlu olmadığını söylüyor.

Nasdaq’ta işlem gören Facebook hisseleri dün yüzde 7.1 düştü. Facebook piyasa değerinden 20 milyar dolar kaybetti.

ŞANTAJ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR


Öte yandan dün akşam İngiliz Channel 4'da yayımlanan bir haberde. Cambridge Analytica'nın sahibi Alexander Nix'in Sri Lanka seçimleri için yetkililerle buluştuğu ve muhalefetin kaybetmesi için seks skandalları organize etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Nix'in politikacıların özel hayatlarıyla ilgili olmamış haberleri internette yaymak için politikacılarla görüşmeler yaptığını içeren görüntüler internete yayıldı.

[old_news_related_template title="Mark Zuckerberg'ün başı ciddi dertte" desc="Trump'ın eski danışmanının 50 milyon Facebook kullanıcısının verileri üzerinden seçim kampanyasını düzenlediği iddiaları ABD'de gündeme bomba gibi düştü. ABD senatosu ve İngiltere parlamentosu Mark Zuckerberg'ü ifade vermeye çağırıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/shutter-zuck_16_9_1521452791.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/mark-zuckerbergun-basi-ciddi-dertte-2296910/"]