Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hem kurban kesecekler için hem de satışını yapacaklar için tüm yurtta hareketlilik başladı. Bayram öncesi, kırmızı et üreticileri kurbanlık piyasasını değerlendirdi. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı (TÜKETBİR) Bülent Tunç, bu yıl ki kurbanlık fiyatlarını nakliyecilerin etkilediğini söyledi. Tunç, "Büyükbaş kurbanlık hayvanların kilogram fiyatı şu an yeri ve et randımanına göre 22- 24 lira arasında değişiyor. Tabi bu rakamların üstüne çıkan da var. Bunun en büyük sebebi ise nakliye firmalarının fiyatları iki katına çıkarmaları oldu." dedi.

3 BİN TL'DEN 6 BİN TL'YE ÇIKTI


2018 yılı kurban fiyatları bölgeye veya semtlere göre değişiklik gösteriyor. Bunun en büyük sebebi nakliye firmalarının fiyatları ikiye çıkarması oldu. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği Ahmet Yücesan geçen hafta 3 bin TL olan nakliyenin şimdi 6 bin TL'ye çıktığını söylüyor. Yücesan, "Kurban Bayramı yaklaştıkça nakliyeciler fiyat arttırıyor. 10 gün önce Ağrı'dan İstanbul'a 30 adet büyükbaş hayvanı 3 bin TL'ye götürüyorlardı. Şimdi bu fiyat 6 bin TL'ye çıkmış durumda. Üreticilerde mecbur bu fiyat artışını kurbanlıklarına yansıtmak zorunda kalıyor." ifadelerini kullandı.

HASTALIKLI OLABİLİR


Kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Yücesan hayvanlarını alırken mutlaka hastalığı var mı yok mu bakmaları gerektiğini söyledi. Yücesan," Hayvanlar veteriner hekimler tarafından kontrol edilmeli yoksa hastalıklı olabilir. " dedi.