Hayatın her alanından ilham verici örneklerle dolu 15 dakikalık oturumların olacağı konferansta konuşacak bazı isimler şöyle: Tarihin en büyük 300 mucidinden biri Jaron Lanier, Avrupa'nın en ünlü etik hacker'ı Jamie Woodruff, moda dünyasına yön veren ünlü modacılar Roland Mouret, Alice Temperley ve Philipp Plein, sanatçı Yalın, edebiyatçı Ahmet Ümit, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Refik Anadol, stand-up'çı Kaan Sekban, Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera.” Konferansta konuşma yapacak iş dünyası liderleri arasında Ebru Özdemir, Agah Uğur, Sani Şener, Erhan Boysanoğlu yer alıyor.

Yapı Kredi World ana sponsorluğunda düzenlenen konferansın iş dünyasının yakın geleceğine şekil veren en güçlü bir fikir platformu olduğunu belirten Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, “MARKA Konferansı'nın özgün kimliği benzersiz karakteristiği yavaşlamaya veya durmaya izin vermiyor, daha ileri ve daha yükseğe gitmek için belirgin bir yol çiziyor. Katılımcılarımız MARKA 2018'de eşsiz bir beyin ve ruh tazelenmesi yaşayacak. Bu yıl içerik ve deneyimlerde zeka ve duygu ön planda olacak. Bu iki özelliğin kesişme alanlarının ustalıkla işlenmesi sayesinde katılımcıların yaratıcı, keskin düşünce üretme becerisi üst seviyede tetiklenecek.” diye konuştu.

MARKA Konferansı geride kalan 18 yılda 700 konuşmacının, 27 bin katılımcıya seslenmesini sağladı. 2018, içerik açısından en güçlü yıllardan biri olacak. Konferansın moderatörlüğünü ilk kez düzenlendiği 2000 yılından bu yana olduğu gibi yine BJ Cunningham yapacak.

SOSYAL MEDYADAN UZAK DURMA MANİFESTOSU


13 yaşındayken üniversitede derslere girmeye başlayan Jaron Lanier 2005 yılında dünyanın en önemli 100 entelektüeli arasında gösterildi. Yeteneği onu tarihin en önemli 300 mucidinden biri yaptı. Hayatta her alanda iz bırakan Lanier, “Sanal Gerçeklik”i keşfederek hayatımıza çıkmayacak bir iz bıraktı. Son olarak “Sosyal Medya Hesaplarınızı Hemen Silmeniz İçin 10 Sebep” kitabını yazdığında dünya çapında bu konunun tartışılması için öncü olup en güçlü seslerden biri haline geldi. Sosyal medyadan çıkmamızın insanlığın iyiliği için şart olduğunu söyleyen Lanier, yapacağı sunumla Türkiye'de iş dünyasının geleceğine şekil verecek. Lanier MARKA 2018 sahnesinde bir de sürpriz yapacak. Yoko Ono, Philip Glass, Duncan Sheik gibi sanatçılarla da çalışan Lanier, müzikal
yeteneğinden de örnekler gösterecek.

umit

AHMET ÜMİT'TEN ÖZEL ÖYKÜ


Türkiye'nin en çok ilgi gören, en sevilen, polisiye konusunda ilk akla gelen yazarlardan biri olan Ahmet Ümit, MARKA Konferansı için özel olarak kaleme aldığı öyküsüyle sahnede olacak. Katılımcılara söyleyeceği tek sözü öyküsünden ibaret değil tabii. İlk gün bu öykünün başlangıcını sahne röportajıyla anlatacak, sonra bu polisiye sırrı çözmek tüm katılımcıların görevi olacak. Komiser Nevzat karakteri, MarkaAPP üzerinden katılımcılarla iletişime geçecek ve ikinci günün öğleden sonrasında Ahmet Ümit sahneye çıkacak ve kazananlar açıklanacak. Bu özel içerik interaktif sanat ve storytelling içermesinin yanısıra, iş yaşantısıyla çok fazla ortak nokta içeriyor: Bir sürü bilinmez, o bilinmezlerle ilgili birçok ipucu, analitik düşünme becerisi, detayları yorumlayabilmek ve sonuca ulaşabilmek. Ahmet Ümit, MARKA 2018'de, polisiyedeki ustalığını izleyicilere benzersiz derslerle sunacak.

Galatasaray tarihinin en önemli futbolcularından, Sarı-Kırmızılı takımın kaptanlarından olan kaleci Fernando Muslera, oyunu okumanın şifrelerinden bahsedecek. Deneyimli kaleci, kazanma-kaybetme psikolojisi, oyun içerisinde karar verme noktaları, verdiği kararların önemi, düştüğü yerden tekrar kalkmanın nasıl mümkün olduğunu kariyerinden örneklerle anlatacak. İş insanları bu tecrübelerle iş dünyası arasında çok sayıda benzerlik bulacak.