Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dev markalarından Keskinoğlu Tavukçuluk, nakit sıkışıklığı nedeniyle iflas erteleme yerine getirilen konkordato başvurusu yapmıştı. Şirkete mahkeme tarafından üç aylık geçici mühlet verildi. Biz de sozcu.com.tr olarak Keskinoğlu'nun son durumuna ilişkin bilgi edinmek amacıyla Manisa'nın Akhisar ilçesine gittik. Önümüzdeki günlerde Keskinoğlu'nun son durumu ve beyaz et sektöründe yaşananları detaylı bir şekilde okurlarımızla paylaşacağız.

Mehmet Keskinoğlu Mehmet Keskinoğlu


Aksihar'daki fabrikasında Sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Keskinoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Akhisar mitinginde korumalardan sıyrılarak bir kağıt verdiğini belirtti.

YARDIM BEKLEDİĞİNİ YAZDI


Başkan Mehmet Keskinoğlu kağıdın içeresinde şirketin şu anki durumunu anlatan bir yazı olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım beklediğini söyledi. 28 Mayıs tarihinde verdiği kağıt sonrasında şirket 12 Haziran'da konkordato başvuru yaptığını duyurdu.

Şirketin şuan ki durumunu da kısaca özetleyen Mehmet Keskinoğlu ve Fevzi Keskinoğlu kardeşler üretimin devam ettiğini ancak yüzde yüz yirmi beş oranında azaldığını söyledi. Keskinoğlu, "Eskiden günlük kesim kapasitemiz 300 bin tavuktu. 200 bin üretiyorduk. Ancak şuan 75 bine düştü." ifadelerini kullandı.