Bakan Albayrak, 2019 yılı bütçe yasa teklifini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sundu. Yanına sadece kendi bakan yardımcılarıyla bürokratlarını alan Albayrak’ın, bütçeyi hazırlayan ekibin başında bulunan eski Maliye Bakanı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a yer vermemesi dikkat çekti.

Albayrak, sunum sırasında 41 sayfalık konuşma metninin tamamını okudu, metnin dışında hiçbir açıklama ya da yorumda bulunmadı. 2019 yılı bütçesinin temel özelliğinin tasarruf bütçesi olduğunu ifade eden Albayrak, “Öncelikle altyapı yatırımlarımız doygunluk noktasına ulaştığı için öncelikli tasarruf alanımız burası oldu” dedi.

[old_news_related_template title="İttifak çatladı, ilk bütçe riske girdi | Son dakika haberleri" desc="AKP ile MHP arasında yaşanan ittifak çatlağı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk bütçesini riske soktu. Parlamenter sistemde bütçesi Meclis’te kabul edilmeyen hükümet düşüyordu. Ancak yeni sistemde bütçenin kabul edilmemesi halinde kamu kurumları ek bütçeyle yoluna devam edecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/66666_16_9_1540305832.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ittifak-catladi-ilk-butce-riske-girdi-2697768/"]

ALIMLAR AZALACAK

Albayrak, tasarrufları yatırım kalemlerinden gerçekleştirdiklerini vurguladı ve kamuya memur alımında da tasarrufa giderek kamuya geçmiş yılların altında personel almayı öngördüklerini açıkladı.

Albayrak’ın tasarrufa gidileceğini söylediği personel, memur ve sözleşmelilerden oluşuyor. Geçen yılın bütçesi sırasında kamuya 74 bin memur alınacağı açıklanmıştı.

[old_news_related_template title="Ekonomide bir şey var!" desc="Türkiye uzun süredir geçmediği bir ekonomik krizin içinden geçiyor. İş dünyası ve hükümet kanadı yaşanan duruma 'kriz' demiyor ancak onun haricinde bu anlama gelebilecek tüm kelimeleri kullanıyor. İşte ekonomi hakkında yapılan o yorumlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/kolajiicfoto_16_9_1540193409.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ekonomide-bir-sey-var-2694497/"]