Mercedes Çinli müşterilerinin tepkisine neden oldu. CNBC'nin haberine göre; Tibet’in ruhani lideri Dalay Lama’nın (Tenzin Gyatso) bir sözünün Mercedes’in Instagram hesabında kullanılması Çin hükümetini kızdırdı. Çin tarafından ayrılıkçı bir isim olarak nitelendirilen Dalai Lama 1959 yılında yaşanan olayların ardından Çin’i terk etmişti.

'OLAYLARA HER AÇIDAN BAK DAHA AÇIK OLACAKSIN'


Mercedes tarafından paylaşılan Instagram gönderisinde, Dalay Lama’nın “Olaylara her açıdan bak, daha açık olacaksın” sözüne yer verilmişti.

Tepkilerin ardından Mercedes, Instagram gönderisini kaldırdı. Şirketten yapılan açıklamada, “Çin kültürü ve değerlerini anlıyoruz, bir daha böyle bir olay yaşanmayacak” ifadeleri kullanıldı.

ZARA'YA DA TEPKİ GÖSTERİLMİŞTİ


Geçen aylarda Delta Hava Yolları ve Zara da şirket internet sitelerindeki haritalarında Tibet’i bir ülke olarak gösterdikleri için Çin tarafından eleştirilmişti.

[custom_content title="DALAY LAMA KİMDİR?" desc="Dalai LamaIar, Budizm öğretisinin başöğretmenIeri oIduğu gibi BudistIerin de ruhani IiderIiğini yaρıyor. BedenseI ve manevi acıIarın aydınIanma sürecinde, bir yoI oIduğunu öngören Budizm feIsefesi ve öğretiIeri, her türIü taciz ve saIdırıIara karşı pasif direnişin uyguIanmasını saIık verir. Hindistan'da HimaIaya dağIarının etekIerinde DharamsaIa'da yaşamakta oIan Tenzin Gyatso, 14. DaIay Lama oIarak kabuI ediIiyor. DaIaş Lama öIümünden önce, hangi böIgede tekrar doğacağının bilgisini, üst düzeyde buIunan rahipIere biIdiriyor. YetkiIi rahipIer reenkarnasyon sürecinin tamamIandığı düşünüIen 66 gün boyunca bekIiyor. Sonraki zaman zarfında ise Dalai Lama'nın mucizeIerini arayıp, takip ediyorlar. 14. DaIai Lama, 2 yaşında iken rahipIer tarafından buIunarak, yetiştiriIdi. 16 yaşında ise ruhani IiderIik görevini yerine getirmeye başIadı. Tibet'in ve Budizmin Iideri oIan Tenzin Gyatso, barışçıI poIitikaIarı ve 'Tibet'in özgürIüğü iςin şiddet karşıtı mücadeIesi nedeniyIe' 10 AraIık 1989′da NobeI Barış Ödülü aldı."]

[sozcu_dailymotion_video id="x6d5b4x"]