Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin başına Profesör Göksen Aşan (52) getirildi. Aşan İstinye Üniversitesi'nin akademik kadrosunda bulunuyordu.

Aşan son 5 aydır İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yapıyor.

Göksel Aşan 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1991 yılında Kamu Yönetimi alanında aynı okulda yüksek lisansını tamamladı.

GEÇEN SENE PROFESÖR OLDU


Doktorasını yine İstanbul Üniversitesi’nde kamu maliyesi üzerine yaptı ve 1998 yılında mezun oldu. 2008 yılında doçent, 2017 yılında ise profesör oldu.

Göksel Aşan Superhaber’de köşe yazıları da yazıyordu. Aşan’ın son köşe yazısında Merkez Bankası yönetimine karşı tavrının ipuçlarını bulmak mümkün.

Akademisyen Merkez’in geçen Eylül’de yaptığı 625 puanlık faiz artırımıyla ilgili olarak bankayı eleştiriyor ve şu ifadeleri kullanıyor:

Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim; Merkez Bankası (MB) politika faizini 625 baz puan artırarak yanlış yapmıştır. Alınan bu kararın ülkemize maliyeti getirisinden daha yüksek olacaktır. Ayrıca bu MB yönetiminin ilk hatası da değildir. Cumhurbaşkanımızın MB ile ilgili tespitleri sonuna kadar doğru ve haklı tespitlerdir ancak yıllardır var olan bu bakış açısına rağmen MB’nin bağımsızlığı ile ilgili en ufak bir müdahalesi olmamıştır. MB yönetiminin de katkısı ile oluşturulan algının tam tersine birçok ülkedekinden daha bağımsız bir para yönetimimiz olduğu ortadadır. Elbette Cumhurbaşkanı olarak yapılan uygulamaları ve elde edilen sonuçları eleştirmek en doğal hakkıdır. Bütün gelişmiş ülkelerde de hükümetler merkez bankalarının politikalarını eleştirir ya da onaylarlar.


[old_news_related_template title="Beştepe'den yeni ekonomi kurulu" desc="Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın yanı sıra ekonomide yeni bir yapı daha oluştu. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu'nun üyeleri belli oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/ic-foto-depo_16_9_1539062325.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bestepeden-yeni-ekonomi-kurulu-2669579/"]