New York Başsavcılığı dünyanın en büyük enerji şirketi Exxon Mobil’e dava açtı. Wall Street Journal’ın haberine göre; Şirketin yıllardır iklim değişikliğine karşı gerekli mücadeleyi vermediğini iddia eden savcılık firmanın eski CEO’su, eski ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı da çevrenin kirletilmesi  suçuna ortak olmakla itham etti.

Rex Tillerson Fotoğraf/Reuters Rex Tillerson/Fotoğraf/Reuters


New York Başsavcısı Barbara Underwood Exxon’ın iklim değişikliği çalışmalarıyla ilgili olarak yatırımcılarına doğru bilgiler vermediğini söylerken, “Exxon yatırımcılarına küresel ısınmaya dair çalışmalarda bulunduğunu söylemesine rağmen bunu yapmıyor. Fakat sürekli olarak iklim değişikliği üzerine çalışmalar yaptığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

EXXON: İDDİALAR DAYANAKSIZ


2015 yılında New York Başsavcılığı Exxon’a karşı bir soruşturma daha açmış fakat soruşturma şirket ceza almadan sona ermişti. Exxon sözcüsü Scott Silvestri ise savcılığın iddialarına dayanaksız olarak tanımladı. Silvestri, “Bu mesnetsiz iddialar kapalı kapılar ardında yapılan lobi faaliyetlerinin bir sonucudur” açıklamasında bulundu.

Rex Tillerson konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunmadı. Temmuz ayında San Fransisco’da görülen Exxon davasında ara karar açıklayan bir yargıç davanın kararının küresel ısınmaya göre verileceğini anlattı.