Nusret Gökçe’nin New York’ta açtığı restoran gündemden düşmüyor. Nusret’in etleri hazırlarken New York sağlık yasasının 81. Maddesini ihlal ettiği iddiası dün gündem olmuştu.

Newsweek’in haberine göre New York Eyaleti Sağlık Departmanı Nusret’in etleri eldiven takmadan pişirdiği ve etlere dokunurken aksesuvar bulundurduğu iddiaları hakkında soruşturma açtı. Newsweek’e konuşan bir kaynak, “Bu şikayeti soruşturuyoruz” ifadesini kullandı.

New York Sağlık Departmanı’nın bu tutumu ise anlaşılamadı. New York’ta dünyaca ünlü bir çok şefin restoranında etleri hazırlerken çıplak elle dokundukları ve kollarında saat olduğu gözüküyor.

81. MADDE NE DİYOR?


81. maddede şu ifadeler yer alıyor: Yemek sıcak değilse, çıplak el değmeden hazırlanacak ve servis edilecektir.

Gökçe’nin çektiği videolarda eti hazırlamadan önce çıplak elle dokunduğu hatta çeşitli şovlar yaptığından bahsedilen haberde bu durumun New York sağlık yasalarına aykırı olduğuna vurgu yapılıyor.
keller-1
New York’un ünlü aşçısı Thomas Keller elleriyle et pişiriyor.

[caption id="attachment_2198284" align="alignnone" width="880"]New York’taki ünlü restoran Masa’nın şefi Masa Takayama da çıplak elle çiğ ete dokunuyor. New York’taki ünlü restoran Masa’nın şefi Masa Takayama da çıplak elle çiğ ete dokunuyor.[/caption]

 



#saltbae#salt#saltlife


Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)'in paylaştığı bir gönderi ()






[old_news_related_template title="Independent: Nusret New York yasalarını çiğniyor olabilir" desc="İngiliz basınında yer alan bir habere göre Nusret Gökçe New York'taki restoranıyla dünya gündeminde yer almaya devam ederken New York yasalarını çiğniyor olabilirmiş! Sağlık düzenlemesi 81. maddeye göre ete çıplak elle dokunmak yasak. Fakat haberde New York'un ünlü şeflerinin de et pişirirken çıplak ellerini kullandığına hiç değinilmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/gokceee.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/nusret-new-york-yasalarini-cigniyor-olabilir-2196613/"]

[sozcu_dailymotion_video id="x6degms"]