Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve detayları belli olan emekliye bayram ikramiyesi konusu en çok merak edilenler arasında. Emeklilerin Ramazan Bayramı öncesi alacakları 1000 TL ikramiyenin tarihi vatandaşlar tarafından uzun süredir araştırılıyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ikramiyelerle ilgili yaptığı açıklamada, “Emeklilerimize hem Ramazan Bayramı’nda hem de Kurban Bayramı’nda biner lira ikramiyeyle ilgili çok güçlü bir adımı atacağız. Birileri diyor ki ‘biz dedik de oldu.’ Öyle bir şey yok. Üç dört aydır masamızdaydı, gündemimizdeydi.” demişti.

BAKAN AÇIKLADI: EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde verilecek bin lira ikramiyenin 2018 Ramazan bayramı öncesi ne zaman yatırılacağı ile ilgili resmi açıklama yapıldı. Bağ-Kur ve SGK emeklileri ikramiyesini 7 Haziran’da, SSK emeklileri ise 8 Haziran’da alacak. Emeklilere biner lira ödeme yapılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

BAYRAM İKRAMİYESİ TUTARI FARKLI MI OLACAK?

Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira ödenecek. Emekli ve maluller maaş tutarına bakılmaksızın biner lira alacak. Diğer kesimlerin ise ikramiyesi hisse veya iş göremezlik derecesine göre değişecek. Ödemeden kesinti yapılamayacak ve haczedilemeyecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ BİR KEREYE MAHSUS MU VERİLECEK?

Emekli ikramiyeleri ile ilgili düzenlemede ‘her yıl’ ifadesi bulunuyor. Bu yüzden bundan sonraki yıllarda da ikramiye ödemesinin devam etmesi bekleniyor. İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak önümüzdeki yıllarda enflasyon oranında artışlar da gündeme gelerek zam yapılması öngörülüyor.

[old_news_related_template title="Emekli maaşı bayramdan önce ödenecek mi? Emekli maaşları ne zaman yatacak?" desc="Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle emeklilerin maaşlarının bayramdan önce ödenip ödenmeyeceği konusu merak konusu. Emekliler maaşlarını ne zaman alacak? Maaşlar bayramdan önce ödenecek mi? Konuyla ilgili açıklama haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/para-shutter-1_16_9_1528177024.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/emekli-maasi-bayramdan-once-odenecek-mi-2449344/"]