Şarkıcı Demet Akalın’ın eski eşi Okan Kurt ve ailesine haciz gelmişti. Kurt Ailesi’nin sahip olduğu Martaş Lojistik’e bağlı TIR’lara haciz konulmuştu. Bugün ise Mersin 1. Asliye Ticaret Mehkemesi'nin 2018/738 kararına göre Okan Kurt ve şirketi konkordato ilan etti.

3 KOMİSER ATANDI

Okan Kurt'a mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı verdi. Buna göre Şirkete Abdurrahman Karakaş, Ali Dursun Koç, Hukukçu Av. Gürkan Ahmet Gençkaya konkordato komiseri olarak atandı. Verilen karara göre şirkete yönelik haciz işlemi yapılamayacak.

ARAÇLARA HACİZ GELMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Martaş’a kayıtlı çok sayıda araca haciz konulmuştu. Alacaklı konumda olan akaryakıt dağıtım şirketlerinden biri 5.5 milyon liralık alacağı için, Martaş Nakliyat Turizm İnşaat, Martaş Uluslararası Taşımacılık şirketi ve Ozan Kurt’a ait Ekopet Taşımacılık şirketine yönelik haciz kararı aldırmıştı.

KONKORDATO İLAN EDEN FİRMALARI VE KİŞİLER:

ENS İNŞAAT TURİZM TAŞIMACILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ,
MAR DIŞ TİC VE LOJİSTİK LİMİTED ŞİRKETİ,
MARKON LOJİSTİK VE TAŞIMACILIK LİMİTED ŞİRKETİ,
MARMER PETROL ÜRÜNLERİ OTOMOTİV NAKLİYE İNŞAAT GIDA MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ,
MARMER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ,
MARTAŞ NAKLİYAT TURİZM İNŞAAT TARIM ÜRÜNLERİ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ,
MARTAŞ ULUSLARARASI TAŞIMACILIK İNŞAAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ABDİ KURT
EYÜP OKAN KURT

Okan Kurt adına Av. Şenol Çilek imzası ile yapılan açıklamada şöyle denildi: Müvekkilim Okan Kurt ve hissedarı olduğu Martaş Şirketler grubu ile ilgili olarak içinde bulunduğu ekonomik buhran sebebiyle tarafımızdan Mersin Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talebinde bulunulmuş, yapılan ön inceleme neticesinde mahkeme tarafından konkordato için geçici mühlet verilmiştir.

Bilindiği üzere konkordato talebi şirket ve şahısların borçlarının yapılandırılarak ödenmesi esası üzerine kurulmuş olup, temel amaç borçluların borcunu ödeyebilme kabiliyeti içinde olması, alacaklıların alacaklarını tahsil edebilmesi esasidir. Müvekkillerim konkordato suresince tüm borçlarının yapılandırarak ödemek kabilyeti ve niyetindedir. Talebimiz, tamamı ile şirketlerin devamlılığını sağlamak tüm borçların ödenmesi esasi üzerine kuruludur.