Uzun yıllar, satışa konu köşkte yaşayan Semra Özal'ın bir süre önce oğlu Efe Özal'ın evine taşındığı öğrenildi. 24 saat polis koruması altındaki köşk boğaza 100 metre mesafede.
Bir dönüm arazi üzerinde kurulu köşkün toplam kullanım alanı 900 metrekare. 4 katlı 12 odalı köşkün havuzu da bulunuyor.


ozal-ev-3

Köşkün satış işlemini üstlenen gayrımenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran; Sarıyer Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan köşkün satışına ilişkin, “Sahile ikinci parsel, denize yürüme mesafesinde yaklaşık 1 dönüm arsa üzerinde çok güzel bir villa. Ben evi gördüğüm zaman çok güzel hatıralarla dolu bir evle karşılaştım. 4 katlı 900 metrekare, açık yüzme havuzlu, müştemilatlı, açık otoparklı, saunalı, jakuzili… Yıllar boyunca Özal ailesinin saygıdeğer mensupları, aile bireyleri orada yaşamışlar anılar biriktirmişler. Şimdi ise yeni sahibini bekliyor. Biz orayı satış rakamı olarak 20 milyon liraya satıyoruz.  20 milyon lira rakamı şu anki piyasa koşullarında iyi bir rakam. Satılabilir bir rakam" dedi.

ozal-ev-2

"BU KADAR TALEBİ BEKLEMİYORDUM AÇIKÇASI"
Satış kararının açıklanmasıyla birlikte taleplerin arttığını belirten Başaran, "Açıkçası ben burayı satışa getirdikten sonra böyle özel bir ailenin bu kadar çok sevenleri olduğunun farkındaydım ama bu kadar talebi beklemiyordum açıkçası. Şöyle ki, bana Amerika'dan New York'tan talepler oldu." diye konuştu.

ozal-ev-4

Başaran, köşkün 20 milyon TL karşılığında satışa sunulduğunu bildirdi.