33 yıldır uygulanan KDV kanununda değişiklik yapılıyor. Söz konusu tasarı Meclis'e gönderildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal dün yaptığı yazılı açıklama ile KDV düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı.

YABANCI KDV ÖDEMEYECEK


Söz konusu düzenlemede en dikkat çeken detaylardan biri de, sağlık turizmini teşvik etmek amacıyla yabancılara Türkiye’de sunulan sağlık hizmetleri için KDV istisnası getiriliyor olması. Sağlık hizmetleri dışındaki diğer hizmetler Katma Değer Vergisine tabi olmaya devam edecek.

KDV düzenlemesinde yabancılara sağlık hizmetlerindeki KDV muafiyeti şöyle yer aldı: Sağlık turizmini teşvik etmek amacıyla yabancılara Türkiye’de sunulan sağlık hizmetleri için KDV istisnası getiriliyor. Sağlık hizmetleri dışındaki diğer hizmetler Katma Değer Vergisine tabi olmaya devam edecek.

Örneğin bir Alman vatandaşı kalp ameliyatı olmak için Türkiye'yi tercih ettiği zaman aldığı hizmet karşılığında KDV ödemeyecek. Saç ektirmeye gelen Arap turist vergi ödemeye devam edecek.

[old_news_related_template title="İşte madde madde yeni KDV düzenlemesi" desc="Maliye Bakanı Naci Ağbal Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda değişiklikler öngören kanun tasarısının TBMM'ye sevk edildiğini açıkladı. Kanun Tasarısı içerisindeki en önemli düzenlemenin, 'İndirim yoluyla giderilemeyen sonraki döneme devreden KDV'nin mükellefe iade edilmesinin önünün açılması' olduğunu belirten Ağbal, 2018 yılı sonuna kadar biriken ve sonraki dönemlere devreden KDV'nin, Maliye Bakanlığı tarafından belirli bir program dahilinde iade edilmeye başlanacağını belirtti. İşte yeni KDV düzenlemesinin detayları." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/basliksiz-3-32_16_9_1519742923.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bakan-agbaldan-kdv-aciklamasi-3-2252658/"]