Bloomberg'ün haberine göre; Abraaj görüşmesi iptal olan Sanovel farklı satış seçenekleri için Barclays'i yetkilendirdi. Konuya yakın üç kaynağa göre Türk ilaç firması Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., tasfiye sürecindeki Abraaj Group Ltd’in Sanovel’den hisse alımının iptal olmasının ardından seçenekleri değerlendirmek üzere Barclays Bank Plc’yi yetkilendirdi.

'TÜM HİSSELER VEYA BİR BÖLÜMÜ'


Kaynaklara göre Sanovel’in sahipleri Ahmet Toksöz ve Zafer Toksöz, Abraaj ile görüşmelerin iptal olmasının ardından tüm hisselerin veya hisselerin bir bölümünün satışını değerlendiriyor. Kaynaklar sürecin hisse satışı ile sonuçlanmayabileceğine işaret ederken, bir kaynak hisse satışının gerçekleşmesi durumunda şirketin 800 milyon dolarlık değerlemeye ulaşabileceğini söyledi.

ABRAAJ TASVİYE SÜRECİNE GİRDİ


Sanovel ve Barclays konuya ilişkin açıklama yapmadı. Kaynakların Aralık ayında verdiği bilgiye göre Abraaj, Sanovel’den azınlık hissesi almayı değerlendirmişti. Abraaj’ın 1 milyar dolarlık sağlık sektörü fonunun yatırımcıları bu fonun kötüye kullanıldığını öne sürmüş, fona yönelik denetime ön ayak olmuştu. Yatırımcıların bu hamlesinin ardından Abraaj tasfiye sürecine girdi.

Antibiyotik, astım ve iltihap önleyici ilaçlar üreten Sanovel, Türkiye’deki jenerik ilaç üreticileri arasında ciroda ilk 10’da yer alıyor.

REUTERS

[old_news_related_template title="Abraaj Türkiye fonlarını sattı" desc="Türkiye'de dev yatırımları olan Dubaili Abraaj Capital, Latin Amerika, Kuzey Afrika ve Türkiye'deki fonlarını ABD'li Colony Capital'a sattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/hesap3323121_16_9_1529561368.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/abraaj-turkiye-fonlarini-satti-2477498/"]