Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, 36 milyonu aşkın abonesi bulunan şirketin kredi kartı ile işlem yapan yaklaşık 18 milyon 350 bin abonesinden işlem başına 1.5 lira almasını yargıya taşıyan Tüketicileri Koruma Derneği’ne destek verdi ve konunun takipçisi olacağını söyledi.

Tüketicileri Koruma Derneği’nin işlemin iptal edilmesi için konuyu yargıya taşıdığını açıklayan CHP’li Sarıbal, ‘hizmet bedeli adı altında elde edilen haksız kazancın sadece Turkcell operatörü tarafından yapıldığını’ ifade etti.

GSM operatörlerinin kısa bir zaman önce milyarlarca ulaşan vergi borçlarının silindiği iddiasıyla gündeme geldiğini kaydeden Sarıbal, “Ancak ne hikmettir ki kimsenin gözü doymuyor. Bu GSM operatörü banka kartları, kredi kartları yasası, kredi kartı kullanım komisyonu ya da ilave hizmet bedeli adı altında faturalarını kredi kartı ile ödeyen 18 milyon 350 bin kişiden işlem başına 1.5 TL almakta. Bu bedel aylık 27 milyon 525 bin TL, yıllık 330 milyon 300 bin TL haksız kazanç demek. Bunun hiçbir gerekçesi ve bahanesi olamaz” dedi.

28 AĞUSTOS'TA DAVA AÇILDI


Sarıbal, Bursa Tüketicileri Koruma Derneği tarafından 28 Ağustos tarihinde açılan davanın takipçisi olacaklarını dile getirerek, “Siz dolaylı vergileriyle birlikte hem abonelerinizden hizmet bedelini fazlasıyla alacaksınız. Bu da yetmeyecek birde kart kullanım komisyonu adı altında yüz milyonlarca lirayı daha alacaksınız. Önce bu haksız kesintinin iptal edilmesi sonra bu kesinti bedellerinin hak sahiplerine iade edilmesi için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Daha önce üç büyük telekom şirketi olan Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’un 5 milyar liralık kamu borcunun silindiği öne sürülmüştü.

TURKCELL: İDDİA GERÇEK DEĞİL


Turkcell ise Sarıbal'ın iddialarının gerçek olmadığını ifade etti. Şirketten yapılan açıklamada kredi kartlarından komisyon alınmadığı vurgulandı. Turkcell'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Haberde belirtilenin aksine, otomatik ödeme talimatı bulunan müşterilerimizin kredi kartlarından hiçbir komisyon alınmamaktadır. Ayrıca bayilerimizde kredi kartlı ürün satışı, kredi kartlı ile TL yükleme ve kredi kartlı paket satışları gibi birçok işlem ücretsiz gerçekleştirilmektedir. Sadece Turkcell’in ödeme noktaları da dahil, müşterilerin kredi kartlarıyla yaptıkları fatura ödeme işlemlerinden bankaların talep ettikleri komisyon alınmaktadır.