Maliye Bakanı Naci Ağbal TRT Haber yayınında açıklamalarda bulunuyor. Ağbal burada yaptığı açıklamada Trafik cezalarıdan esnafın vergi borçlarına kadar birçok konuya değindi. İşte Ağbal'ın o açıklamaları;

'BENCE BU FIRSATI KAÇIRMASINLAR'

"Bizim esnafımızın cezası çoktur. Trafik cezalarının ödenmesi lazım ama ödenmemiş birçok ceza vardır. Trafik cezaları ödenmediğinde her ay yüzde 5 faiz yılda da yüzde 60 yapıyor. Çok büyük bir faiz... 500 liralık trafik cezasını 375 TL'ye düşürdük. Bir de peşin ödeme indirimi veriyoruz. Yani 1450 lira olan trafik cezası borcu 382 lira oluyor. Ana parada yine indirim yapıyoruz. Kamyoncu minibüscü taksici esnafımıza yardımcı oluyoruz. Esnafımıza çağrıda bulunuyoruz. Bence bu fırsatı kaçırmasınlar." dedi.

'100 LİRALIK VERGİNİN YARISINI ALACAĞIZ'

Maliye Bakanlığı'na açılan davalara da değinen Ağbal," Bizi mahkemeye verenler açılan davalardan vazgeçerlerse 100 bin liralık verginin yarısını alacağız. Örneğin 1 milyonluk cezadan vazgeçiyoruz. 500 bin TL'sini alıyoruz. Biz de bu şekilde vatandaşların açtığı davalardan kurtuluyoruz." ifadelerini kullandı.

'18 BİN TL YERİNE 10 BİN TL ÖDEYECEK'

Vatandaşın vergi denetimlerinden korktuğunu belirten Ağbal, "Bizim vatandaşımız vergi denetimlerinden korkuyor. Zaman zaman ne oluyor vatandaşımız faturasız mal alıyor biz bunu biliyoruz. Eğer faturasız alışlarınız varsa.... Diyelim ki 100 bin liralık mal aldınız ama kayıtlarda ve bunun cezaları var. Vatandaş gelip o mal beyanında bulunursa ben bunu aldım diye 100 bin TL'ye 10 bin TL ödeyecek. Yani 18 bin TL'den vazgeçip 10 TL verecek. Bu durumda da vatandaşımız rahat edecek." dedi.

Ağbal konuşmasının sonlarında ise bu barışın bir kampanya olduğunu söyledi. Ağbal," Son olarak demek istediğim kesinleşmiş borçlar için 31 Temmuz'a kadar başvurular var. Maliyenin ilk ödemesi 1 Ekim'e kadar devam edecek. Yani korkmasınlar 6 ay 12 ay 18 ay şeklinde taksitlendirilebilecek. Kampanyamız var. Telefonum açık. Yeter ki bu kanundan yararlanın." dedi.