Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) 14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle özelleştirilmesi için ihale açmasının ardından, ilk talip belli oldu. Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Kırşehir Şeker Fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili dosyanın Özelleştirme Dairesinden alınması ve fabrikanın satın alınmasına yönelik tetkikat ve çalışma yapma konusunda Genel Müdür Hüseyin Özel'in yetkilendirildiğini duyurdu.

Şirketten tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde

Bugün toplanan Şirketimiz Yönetim Kurulu; Döküm ve İşleme Fabrikalarımızın kurulu olduğu Kırşehir'de mukim Kırşehir Şeker Fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili dosyanın Özelleştirme Dairesinden alınması ve işbu fabrikanın satın alınmasına yönelik tetkikat ve çalışma yapma konusunda Genel Müdürümüz Sn. Hüseyin Özel'in yetkilendirilmesine karar vermiştir.

Saygılarımızla,

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.

44444

[old_news_related_template title="Türkiye'nin şeker fabrikaları özelleştiriliyor" desc="Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) 14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle özelleştirilmesi için ihale açtı; ihaleler Nisan ayında yapılacak. Türkiye Şeker Fabrikası AŞ'nin kuruluşu 1933 yılına kadar uzanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/alpullu-seker-fabrikasi-1-gidahatti-1_16_9_1519198588.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/turkiyenin-seker-fabrikalari-ozellestiriliyor-2236478/"]
GEÇİCİ TEMİNAT TUTARLARIİhalelere gerçek ve tüzel kişiler ile yatırım fonları ve ortak girişim grupları katılabilecek. Pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.Geçici teminat tutarları ayrı ayrı olmak üzere; Erzincan, Erzurum, Kastamonu, Alpullu, Elbistan ve Muş fabrikaları için 3 milyon TL, Bor, Kırşehir, Yozgat ve Burdur fabrikaları için 4 milyon TL, Çorum, Ilgın, Turhal ve Afyon fabrikaları için 5 milyon TL olarak belirlenmişti.

[old_news_related_template title="Cumhuriyet'in mirası şeker fabrikalarının hikayesi" desc="Türkiye'deki Şeker Fabrikalarının kuruluş çalışmaları 1840'lı yıllara kadar dayanıyor. Ancak uzun yıllarca büyük emekler verilerek kurulan şeker fabrikaları şimdilerde satılıyor. Cumhuriyet döneminde bin bir zorluklarla açılan şeker fabrikalarının kurucuları arasından yer alan Uşak'lı Molla Ömeroğlu öncülük etti. Peki bu şeker fabrikaları nasıl kuruldu? Kim kurdu? Kurulurken nasıl zorluklardan geçildi? İlk Türk şekeri ne zaman üretildi? İşte Türkiye'deki şeker fabrikalarının kuruluş hikayesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/vbc_16_9_1519199041.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/cumhuriyetin-mirasi-seker-fabrikalari-satiliyor-2236586/"]