Semahat Sevim Arsel 2,6 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor. 1956 yılında Nusret Arsel ile evlenen Semahat Sevim Arsel TEGV'in kurucusudur. İşte Semahat Arsel kimdir sorusunun yanıtı...

SEMAHAT SEVİM ARSEL KİMDİR?

Semahat Arsel, Vehbi Koç ve Sadberk Koç’un en büyük çocuğudur ve 1928 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Amerikan Kız Koleji'nden mezun olmuştur. 1956 yılında Nusret Arsel ile evlenmiştir. Çocuğu yoktur. İngilizce ve Almanca bilmektedir. Semahat Arsel, 1964 - 1972 yılları arasında Koç Holding yönetim kurulu üyesi ve Vehbi Koç Vakfı yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. Daha sonraki yıllarda TURYAT ve SANERC (Semahat Arsel Nursing Educational & Research Center)'in başkanlığını yaptı.

[caption id="attachment_1114160" align="alignnone" width="600"]Foto: Depophotos Foto: Depophotos[/caption]

Bu görevlerini halen sürdürmekte olan Arsel, aynı zamanda Vehbi Koç Vakfı yönetim kurulu başkanıdır. 2012 yılında vergi rekortmeni olmuştur. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2015 yılında açıklamış olduğu verilere göre 2014 yılında en fazla vergi veren 2. isim olmuştur.

Florance Nightingale Vakfı ikinci başkanı ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu kurucusudur. Kuruluşunda Amerikan Hastanesi bünyesinde yer alan SANERC, 2004 tarihinde Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’na bağlanmıştır.
Mart 2013 itibariyle Forbes dergisinin yaptığı araştırmaya göre, 3,2 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin 2. dünyanın ise 423. zengin ismidir. Semahat Arsel ayrıca TEGV'in de kurucu üyelerindendir.