Mersin’de çoğunluğu Serbest Bölge’deki firmalardan olmak üzere binin üzerinde işçi ücretsiz izne gönderildi. Son dönemde artan ihracata rağmen böyle bir uygulamaya gidilmesi kentte tartışma konusu oldu. Mersin'de tekstil fabrikalarında son bir haftada binin üzerinde işçi ücretsiz izne gönderildi.

"BAKANLIK YETKİLİLERİNİ DENETLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ"


Duruma tepki gösteren DEV Tekstil Çukurova İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada “Bu firmaların Ekim ayında ihracat rakamları yüksek oranlara çıktı. Mersin Serbest Bölge’nin yüzde 80’i Zara isimli büyük markalara iş yapıyor. Geri kalan yüzde 20 ise H&M ve Mango gibi tekstillerle çalışıyor. Ve bu firmalar bu ay bir önceki aya kârdan zarar ettiklerini öne sürerek işçileri ücretsiz izne göndermişler. Önümüzdeki günlerde bu sayının artacağı tahmin ediliyor. Bu hukuksuzluğu ve adaletsizliği asla kabul etmiyoruz. Bizzat işçilerin emeğiyle sağlanan bu kazançlardan işçilere düşen bir şey olmamıştır. Bu konunun takipçisi olacağız. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerini bu bölgeyi denetlemeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

EKİM'DE CUMHURİYET REKORU KIRILDI


İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’den (İTHİB) yapılan açıklamaya göre, birlik, sadece ekim ayı içerisinde 175 ülkeye gerçekleştirdiği 939 milyon dolarlık ihracat ile Cumhuriyet tarihi rekorunu kırmıştı.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “İTHİB olarak sadece ekim ayı içerisinde 175 ülkeye gerçekleştirdiğimiz 939 milyon dolarlık ihracat ile Cumhuriyet tarihi rekoru kırdık. 2018 yılı ekim ayı ihracatı tüm zamanların en yüksek ekim ayı ihracat rakamı oldu.” ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Tekstil ihracatı Cumhuriyet rekorunu kırdı" desc="İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ekim ayında gerçekleştirdiği 939 milyon dolarlık ihracatla cumhuriyet tarihi rekorunu kırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/tek-tek-aa_16_9_1541851343.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/tekstil-ihracati-cumhuriyet-rekorunu-kirdi-2730446/"]