Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Reuters'a açıklamalarda bulundu. Şimşek açıklamasının bankacılık sektörüne ilişkin kısmında, "ABD'deki Atilla davasının (bankacılık için) bir belirsizlik kaynağı olduğu net" ifadelerini kullandı.

"Şu ana kadar Halk Bankası dışında ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Hazinesi'nden bir talep, inceleme söz konusu değil" diyen Mehmet Şimşek, "(Atilla davası kapsamında) bankacılık için bir risk görmüyoruz." açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Hakan Atilla davasında jüri karar verdi!" desc="Noel ve yeni yıl tatili sonrasında dün bir araya gelen jüri, Hakan Atilla konusunda görüştü. Jüri, kara para aklama suçu haricinde 5 suçtan suçlu buldu. Kararın ardından davayı açan New York Güney Bölge Federal Savcılığı' dan yapılan açıklamada, “İran’a yönelik yaptırımları delerseniz, Atilla gibi sonuçlarına katlanırsınız” mesajı verildi. Atilla’nın avukatı Victor Rocco ise temyize gideceklerini ifade etti. Öte yandan davanın hakimi Berman, 11 Nisan'da hem Hakan Atilla’nın yatacağı hapis cezasını, hem de “itirafçı” olan Reza Zarrab’ın hapiste geçirecekleri süreyi, yapılacak tek bir duruşma ile resmen açıklayacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/hakan-atilla-sorgu-88.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kritik-davada-juri-karar-verdi-2159104/"]

Kredi mevduat oranının yüzde 125'in üzerine çıkmasının bir miktar baskı yarattığını söyleyen Mehmet Şimşek, "Fon yaratmadaki baskıyı azaltmak için atıl durumdaki altınları sisteme kazandırma çabamız sürecek, Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak ihraçlar devam edecek. Türkiye'ye fon aktarımında köprü olacak bankaların Türkiye'ye gelmesini teşvik ediyoruz, bu devam edecek" ifadelerini kullandı.

REUTERS