Number One'ın canlı radyo yayınına katılan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, özel sektör çalışanlarının maaşlarına enflasyon farkı zammı çağrısında bulundu. Şimşek, enflasyon karşısında hiçbir kesimin ezilmemesi gerektiğini söyledi.

Öze sektörün kendi bütçesi olduğuna vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "AK Parti hiçbir kesimi enflasyona ezdirmemiştir, enflasyon farklarını her zaman verdik, özel sektör de enflasyonu eninde sonunda uyarlamak zorunda." dedi. Son dönemde kamu personeli maaşları enflasyon farkı ödemeleri ve gösterge düzeltmeleriyle yükselirken özel sektör maaşları geride kaldı.

Şimşek'in konuşması şu ifadelerle devam etti:

"Türkiye zor bir dönemden geçti, son 4-5 yıldır Türkiye'nin başına örülmedik felaket kalmadı. Sorunlarımız var çözmemiz lazım, seçim kararı aldık, piyasalar olumlu tepki vermişti. Ağustos'ta takvim tarihi veren rating kuruluşu kararı ile ortalığı karıştırdı, zamanlaması manidardır.

Seçim ile belirsizlik ortadan kalkacaktır. Devam eden bazı sorunlar var, sorunsuz ülke yok, cari açık ve enflasyona odaklanıp aşağı indireceğiz. dış borcumuz iddia edildiği kadar yüksek değil. Yapısal reformları hızlandıracağız, zor ve belirsizlik dönemini geride bırakarak sorunları çözeriz."

[old_news_related_template title="'3-5 milyar dolara şirket almışlar'" desc="Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Şimşek, yapılandırmalar konusunda sorulan soruya yanıt verirken 'İsim vermek istemiyorum ama bazı şirketler 3-5 milyar dolara yurt dışından şirket almış.' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/ismail-beyyy_16_9_1528788702.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/mehmet-simsek-sorulari-yanitliyor-2463130/"]