Sir Richard Branson’ın sahibi olduğu Virgin Group Cemal Kaşıkçı olayı aydınlatılana kadar Suudi Arabistan ile iş ilişkilerini dondurduğunu açıkladı. Virgin Group’un sahibi Branson şirketin internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Eğer Cemal Kaşıkçı’nın söylendiği gibi konsoloslukta öldürüldüğü kanıtlanırsa bu batının Suudi hükümeti ile iş yapma şeklini değiştirecektir” dedi.

UZAY ARAŞTIRMALARI YAPIYORLARDI


Branson Suudi yetkililerden olayla ilgili daha fazla bilgi istediklerini ifade etti. Virgin Grup Suudi Arabistan kamuoyu ile 1 milyar dolarlık uzay araştırmaları projesi üzerinde çalışıyordu.
Branson aynı zamanda Kızıldeniz’deki iki turizm projesini de Kaşıkçı davasından dolayı durdurduğunu açıkladı.

Branson açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Benim Suudi Arabistan’ın hükümetine ve veliaht prens Muhammed bin Salman’a inancım vardı, bu yüzden Kızıldeniz’deki iki projenin yürütmesini kabul etmiştim. Kaşıkçı olayı aydınlatılana kadar projeleri askıya alıyorum.

[old_news_related_template title="Washington Post: Türk yetkililerin elinde Kaşıkçı'nın ölümünün kanıtları var" desc="ABD merkezli Washington Post, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili yeni bir iddiada bulundu. Gazetenin haberine göre Türk hükümetinin ABD'li yetkilileri, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kanıtlayan ses ve görüntü kaydının ellerinde bulunduğu konusunda bilgilendirdiği ileri sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/kasikci2_16_9_1539319959.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/washington-post-turk-yetkililerin-elinde-kasikcinin-olumunun-kanitlari-var-2675962/"]

[old_news_related_template title="Cemal Kaşıkçı'nın sırrını bu ses kaydı çözecek" desc="İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kaybolan Cemal Kaşıkçı’yla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Sözcü’nün ulaştığı bilgiye göre, Kaşıkçı’nın kolunda bulunan ve cep telefonuna entegre olan saat vasıtasıyla bazı sesler kaydedildi. Ayrıca Kaşıkçı içeri girdikten 2 saat kadar sonra binadan ayrılan ve Pendik’e ıssız bir bölgeye giden siyah camlı bir araç tespit edildi. İşte Kaşıkçı muammasını çözecek 2 büyük ‘delilin’ detayları…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/cemal-kasikci-1_16_9_1539295109.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cemal-kasikcinin-sirrini-bu-ses-kaydi-cozecek-2675838/"]