Intel’in çiplerindeki güvenlik açığı bu sene çoğu PC kullanıcısına zor günler geçirtecek. Net Market Share’in raporuna göre Windows 7 ve 8 yüklü cihazların yüzde 51’i yavaşlayacak.

Windows 10’un yavaşlamadan çok etkilenmesi beklenmiyor. Öte yandan Microsoft çıkaracağı yeni bir güncelleme ile çiplerin güvenlik açıklarını kapatmaya hazırlandığını açıkladı.

APPLE RİSK ALTINDA GÖSTERİLİYOR


CNN'in haberine göre; Intel çipler sadece PC’ler tarafından kullanılmıyor. Apple ürünler de risk altında olarak gösteriliyor. Fakat Apple kendinden emin.

Şirketten yapılan açıklamada, “cihazlarımızın performansı düşmeyecek” ifadesi kullanıldı. Uzmanlar çip skandalından dolayı Safari browser’ın hızının yüzde 2.5 oranında düşeceğini söylüyor. Fakat bu çok ciddi bir performans kaybı anlamına gelmiyor.

[old_news_related_template title="Intel'de gemiyi önce CEO terk etmiş" desc="Dünyaca ünlü çip üreticisi Intel'deki güvenlik zaafının ortaya çıkmasının ardından şirketin CEO'sunun elindeki hisseleri sattığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/o02020120.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/intelde-gemiyi-once-ceo-terk-etmis-2159574/"]