28 Ağustos 1938 tarihinde doğan Erdoğan Demirören babası Şükrü Demirören'in vefatı sonrası 1957 yılında aile işlerini devraldı.

Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla enerji sektöründe uzun yıllardır bulunan iş adamı Tülin Demirören ile evli ve üç çocuk babası. Demirören Haber Ajansı Erdoğan Demirören'in hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.

Erdoğan Demirören 9 Nisan tarihinde Hürriyet Gazetesi'nin devir teslim törenindeyken... Fotoğraf: Depo Photos Erdoğan Demirören 9 Nisan tarihinde Hürriyet Gazetesi'nin devir teslim törenindeyken... Fotoğraf: Depo Photos

ERDOĞAN: HER ZAMAN YAD EDİLECEKTİR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demirören'in vefatının ardından, "Çalışma hayatında önemli başarılara imza atan kıymetli sanayici ve iş adamı Erdoğan Demirören Her zaman yad edilecektir" ifadesini kullandı.

AKŞENER: ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı dolayısıyla açıklamada bulundu. Akşener, "Erdoğan Bey çok eskiden tanıdığım bir insandı. İyi bir insandı. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

Demirören en son Doğan Medya'yı Demirören Holding bünyesine katmasıyla adından söz ettirmişti. Doğan Medya'nın Demirören Medya ismini aldı. Şirket bünyesinde Hürriyet Gazetesi, Kanal D, Doğan Haber Ajansı ve CNN Türk gibi medya kuruluşları bulunuyor. Öte yandan Total Türkiye'yi de Demirören Grubu işletiyor.

Tarihten bir kare... Rahmetli Sakıp Sabancı Erdoğan Demirören'in gömleğinin yakasını ilikliyor. Tarih: 1996 Yer: Kemer Tarihten bir kare... Rahmetli Sakıp Sabancı Erdoğan Demirören'in gömleğinin yakasını ilikliyor. Tarih: 1996 Yer: Kemer Depo Photos

DEMİRÖREN'E AİT ŞİRKETLER


Erdoğan Demirören'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding bünyesinde şu şirketler bulunuyor:

LPG Gurubu: Milangaz LPG Dağıtım Tic. ve San AŞ., Milangaz AŞ., Likidgaz A.Ş., Mutfakgaz A.Ş., Güneşgaz A.Ş: LPG depolama ve dağıtım şirketlerini bünyesinde bulunduran bu grup, Türkiye sathında 24 dolum tesisi , 40 bin ton stoklama kapasitesi , 2950 adet ana bayisi ile 450 bin tona ulaşan satış potansiyeline sahip. Bunun yanında 195 adet tır , tank ve treylerinden oluşan nakliye filosu ile hizmeti sürmekte.