BARIŞ ÖZKAN/ SAKARYA

Geçen ay gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısında tek bir kadın olması dikkat çekmişti. Fotoğrafın sol tarafında önden ikinci sırada sadece saçları gözüken bir kadın vardı. Bu kadın Şişecam Düzcam Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ebru Şapoğlu idi.  Sozcu.com.tr'nin gündeme getirdiği bu fotoğraf sonrasında DEİK ve TÜSİAD gibi kurumlar iş dünyasında kadının ne kadarda önemli olduğunu toplantılarında vurguladı. Hatta TÜSİAD isim değişikliğine giderek Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği oldu.

HİÇ KADIN YOK

Bugün tekrardan Türkiye İhracatçılar Meclisi toplandı. Gözler yeniden çekilecek olan o toplu fotoğraftaydı. Tüm meclisin toplanıp çekildiği  o fotoğrafta bu sefer hiç kadın yoktu.

İŞTE O FOTOĞRAF;

cvfr

Fotoğrafın en önünde ise TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu yer aldı.

TEK BİR TIKLA GÖRECEĞİZ

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi toplantıda  “12 aylık ihracatımız 158 milyar doları aştı. 1-2 ay içerisinde 160 milyar dolar barajını da aşacağız, yıl sonunda 170 milyar doların üzerine çıkacağız” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 'İhracat Bilgi Platformu’ adında bir sistem geliştirdiklerini kaydeden Büyükekşi, “Tek bir tıkla, ürünlerimizi hangi ülkelere hangi koşullarda ihraç edebileceğimizi göreceğiz. Hangi ülkelerin hangi ürünlerde ithalat potansiyeli var, hangi pazarlar bizim için daha uygun, pazardaki firmalara nasıl ulaşabilirim, gümrük vergileri ve lojistik maliyetleri nelerdir, hükümetimiz bu konuda nasıl destekler veriyor gibi birçok soruya yanıt veren bir sistem" dedi.

Geçen ay çekilen ve sozcu.com.tr'nin gündeme getirdiği olay fotoğraf;

ghf

Ocak ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.3 arttı. İhracat 12.2 milyar dolar olarak gerçekleşti.