KİMSE GİRMESİN

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) Ankara’daki merkez binasında gerçekleştirilen ihale yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Polis binanın etrafını korumaya alırken binaya girişler, araç girişinin yapıldığı yan kapıdan gerçekleştirildi. Personel ve misafir girişinin yapıldığı ve önceki ihalede CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın demirlerine tırmandığı ana bahçe kapısı ise sürekli kilitli tutuldu. Yan kapıdan girişler ise kimlik kontrolüyle gerçekleştirildi, yatırımcı firmalarla gazeteciler dışında hiç kimse içeriye alınmadı. Yan bahçe kapısından girenler ise ana bina girişinde tekrar güvenlikten geçirildi, tek tek kayıtları alındıktan sonra salona girişlerine izin verildi.

 

CHP'li Afyon Milletvekili Burcu Köksal (sağdaki) ve Parti Meclisi üyesi Semra Dinçer Özelleştirme İdaresi Binası'na alınmadı.

ERZURUM’A ALICI ÇIKMADI

Dünkü ihaleler Erzurum şeker fabrikasıyla başladı. 51 bin 700 ton kotaya sahip fabrikaya Doğuş Yiyecek ile MBM Enerji firmaları yazılı ve kapalı teklif verdi. Ancak ihale başladığında Doğuş temsilcileri salona girmedi, MBM Enerji de en düşük 211 milyon lira fiyat açıklanan fabrikaya teklif dahi vermeden ihaleden çekildi. Böylece ihale iptal edildi.

ILGIN VE TURHAL GİTTİ

Erzurum’un hemen ardından yapılan ihalede 103 bin 500 ton kotaya sahip Turhal şeker fabrikasına en yüksek teklifi 569 milyon lirayla Kayseri şeker fabrikaları şirketi verdi. 107 bin 500 kotaya sahip Turhal fabrikasının ihalesinde ise en yüksek teklif Alteks Tekstil Turizm İnşaat Sanayi Ticaret AŞ isimli firmadan geldi. Firma temsilcisi Ali Çelen, ihale sonrası tebrikleri kabul ederken, 40 yıllık firma olduklarını, daha önce şekerle ilgili faaliyet göstermediklerini söyledi.

16nisansekergraf

ÖİB binasının bahçesine dahi alınmayan CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal ile CHP Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer, kapalı kapılar ardında ihale yapıldığını belirtirlerken sık sık güvenlik görevlilerine seslenip kapıları milletin vekillerine açmasını istediler. Ancak kapılar açılmadı. Köksal, “Bugüne kadar bir tek şeker fabrikası yapmayanlar babalarının malı gibi Cumhuriyetin mirası fabrikaları ABD işbirlikçileriyle kör kuruşa satıyorlar. Satan kadar alan da sorumludur. Milletin vekiline kapıları kapatanlar lüks arabalarla gelenleri kapıda karşılıyorlar” dedi.

Alteks'in patronu Ali Çelen Alteks'in patronu Ali Çelen