Türkiye'deki milyonlarca çalışan artık yemek kartını restoran ve lokanta haricinde bir yerde kullanamayacak. Bu durum kimi esnafı sevindirse de bir çok çalışanı üzdü. Çünkü kimi vatandaş işyerinde yediği yemeği evden pişirip getiriyor. Bunun alışverişini de yemek kartı ile marketlerden temin ediyordu. Artık bu şekilde yapamayacak. Bu haber üzerine  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, çalışanlara verilen yemek kartları ve çeklerinin marketlerde kullanılamayacak olmasını ‘anlamsız ve gereksiz’ bir karar olarak değerlendirdi. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirmeye hazırlanan Tümer, Türkiye’de özellikle dar gelirli vatandaşların önüne her geçen gün başka bir engel konulduğuna işaret etti.

GEREKSİZ

İşsizlik ve yoksulluğun arttığı ülkemizde binlerce çalışanın kullandığı yemek kartlarının vatandaşın mutfak ihtiyacı için büyük önem taşıdığını kaydeden Tümer, “Yemek kartlarında veya yemek çeklerinde günlük yemek ihtiyaçlarının dışında kalan miktarı evlerinin, çocuklarının, bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere marketlerden alışveriş yapan vatandaşın artık marketlerden alışveriş yapamamasına yönelik alınan karar son derece anlamsız ve gereksiz bir karardır” dedi.

[old_news_related_template title="Yemek kartını markette kullanan vatandaşa itiraz yolu kapalı" desc="Türkiye'deki milyonlarca çalışan artık yemek kartını restoran ve lokanta haricinde bir yerde kullanamayacak. Bu durum kimi esnafı sevindirse de bir çok çalışanı üzdü. Çünkü kimi vatandaş işyerinde yediği yemeği evden pişirip getiriyordu. Bunun alışverişini de yemek kartı ile marketlerden temin ediyordu. Artık bu şekilde yapamayacak. Ayrıca vatandaşlar bu konuyla ilgili herhangi bir dava sürecide başlatamayacak. Peki bu yemek kartı ile mutfak masrafını karşılayan çalışanlar ne yapacak? İşte cevabı... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/03/iecrop/bb_16_9_1520240774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/uzmanina-sorduk-yemek-kartini-marketlerde-kullanan-vatandas-ne-yapacak-2265115/"]

BU DURUMA SON VERİLMELİ!

Bu kararın yemek kartlarını mutfak ihtiyaçlarına harcamak için evlerinden yemek hazırlayarak işyerlerine götüren çalışanların özverisine ve ailesini sahiplenme duygusuna da sekte vurduğuna dikkat çeken Tümer, “Zaten çoğunluğu asgari ücretle çalışan halkımızın yemek kartlarını marketlerde kullanamaması nedeniyle mutfak harcamasını da tamamen maaşından ayırmak zorunda kalacaktır. Bu gereksiz duruma bir an önce son verilmelidir” diye konuştu.