Erken seçim kararı nedeniyle YKS tarihi değişti. Türkiye gündemi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşmesine kilitlenmişti. Görüşmenin sonucunda erken seçim kararı alındı. Seçimler 24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenecek. Bu tarihin YKS'nin yapılacağı tarihe denk gelmesi üzerine YÖK yeni tarihi açıkladı. Peki 2018 YKS ne zaman? İşte yeni YKS, TYT ve AYT sınav tarihleri...

YKS NE ZAMAN?

YÖK’ten son dakika açıklaması: 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS'nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir.

30 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT)
1 Temmuz'da Alan Yeterlilik Testi'nin (AYT) gerçekleşecek…
ogrenci-foto-iha-3

SARAÇ: ÖĞRENCİLER İÇİN ŞANS

DHA'nın haberine göre YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, seçim tarihinin öne alınmasının ardından kamu yararını gözeterek düzenleme yaptıklarını açıkladı. Saraç, sınav takviminin bir hafta ertelemenin öğrenciler için şans olduğunu söyledi.


Atatürk Üniversitesi´nin ev sahipliğini yapacağı Doğu Anadolu Projesi Üniversiteler Birliği´nin (ÜNİDAP) toplantısına katılmak üzere Erzurum´a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Vali Seyfettin Azizoğlu´nu ziyaret etti. Burada Yükseköğretim Kurumları Sınavı´nın (YKS) ertelenmesiyle ilgili soruyu cevaplandıran YÖK Başkanı Saraç, "Seçim tarihi öne alındığında bizimde kamu yararını gözeterek YÖK olarak bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. Bu düzenleme gerçekleşti. Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Bu hususa da işaret etmek lazım. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum" dedi.