Taşeron sınav takvimi ile taşeron kadro sınavları gündemdeki yerini koruyor. Başvuruların tamamlanması nın ardından 2 Mart'tan sonra sınav sürecine giriyor. Peki, Sınavda hangi tip sorular olacak? İşte, on binlerce taşeron işçinin merakla beklediği süreç hakkında merak edilenler ve Sınav takvimi nasıl ilerleyecek? sorusunun yanıtları...

2018 taşeron kadroya geçiş sınavı nasıl olacak? On binlerce kişinin gireceği taşeron kadro sınavında hangi konular olacak? İşte taşeron sınavına dair bilgiler...

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Taşeron işçilerin kadro sınavı, her kurumun sınavını kendi bünyesinde gerçekleştirecek olması dolayısıyla farklı tarihlerde gerçekleşebilecek. Resmi Gazete’de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak. Ancak 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir.

Taşeron kadro sınavı ne zaman ve hangi konulardan yapılacak? Taşeron işçilerle ilgili son haberler…

TAŞERON KADRO SINAVINDA HANGİ KONULAR SORULACAK?

Kadro sınavı, kurumların kendi içerisinde yapılacağı için sorular da halen bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak.

50 PUAN YETERLİ OLACAK

Yapılacak olan sınavda en az 50 puan almak ise başarılı sayılabilmek için yeterli olacak.

SINAV SONRASI SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.