Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi sürecinde neler yaşanıyor? Taşeron işçiler kadro için başvurularını tamamladı. Bazı bakanlıklar sınava girmeye hak kazananları ve kazanamayanları içeren bir liste yayınladı. Bundan sonrasında taşeron işçileri neler bekliyor? İşte Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Sarıeroğlu'ndan taşeron kadro hakkında son açıklamalar...

TAŞERON KADRO DÜZENLEMESİNE BAKAN'DAN YORUM: ÇILGINLIK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, kamuda taşeonda çalışanların kadroya alınmasının devrim niteliğinde olduğunu söyleyerek, "Bu gerçekten bir çılgınlık ve devrim niteliğinde bir düzenlemedir. Birileri çok rahatsız oldu bu düzenlemeyi yaptığımızdan. Algılarla bilgi kirliliği yapıyorlar. Hiçbir kriter koymadık. Direk tertemiz kadrolu işçi yapıyoruz" dedi.

Karabük’te yapımı tamamlanan Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR İl Müdürlükleri binalarını hizmete açmak üzere kente gelen Bakan Eroğlu, TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Kemal Çeber ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Açılışta da taşeronla ilgili konuşan Bakan Sarıeroğlu, AK Parti iktidarı olarak bir çılgınlık yaptıklarını söyleyerek, "Taşeron tanımı gereği geçmişten beri yapılan uygulama neyse bunu aynen uyguladığımızı merkezi bütçe ile düzenlenen kamu kurum kuruluşlarında taşeron tanımına giren hiçbir kardeşimizin kapsam dışında kalmadığını tamamının kadroya geçtiğini özellikle ifade ediyorum. Biz bir çılgınlık yaptık. Bugüne kadar AK Parti iktidarları ortasında ortaya koyduğumuz iddialar vardı, personel yönetimi ile ilgili olarak. Şuanda kamuda 100 bin kadrolu işçi sayımız var. Bizim yaptığımız düzenleme ile başvuru yapılmış incelemesi yapılmış kabul olmuş en son aldığım rakam 715 bini geçmiş durumda. Mevcutta 100 bin kişi kadrolu olduğu kamuya, 2 milyon 400 bin de memurumuz var.  Bu gerçekten bir çılgınlık ve devrim niteliğinde bir düzenlemedir. Birileri çok rahatsız oldu bu düzenlemeyi yaptığımızdan. Algılarla bilgi kirliliği yapıyorlar. Hiçbir kriter koymadık. Direk tertemiz kadrolu işçi yapıyoruz. Devlet memurları kanunda kamuda çalışma kriteri neyse onu ele aldık" dedi.

taseron-iscisi-son-dakika-gelismesi

TAŞERON KADRO SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANANLAR BELLİ OLDU

Batman Belediyesi bünyesinde hizmet alımı personellerinin tespit komisyon kararları açıklandı.

Taşeron işçilerin sınava girmeye hak kazanan isimler belli olurken sınav Mart ayında yapılması bekleniyor. Bin 547 kişinin ismi kabul edilirken, 56 kişinin ismi kabul edilmedi. Batman Belediyesi Başkanlığının mezarlıklar müdürlüğü, zabıta müdürlüğü, çevre koruma ve kontrol müdürlüğü, temizlik işleri müdürlüğü, makine ikmal, bakım ve onarım müdürlüğü, destek hizmetleri müdürlüğü, ulaşım hizmetleri müdürlüğü, park-bahçeler müdürlüğü, basın, yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğü, su ve kanalizasyon müdürlüğü, işletme ve iştirakler müdürlüğü, imar ve şehircilik müdürlüğü, özel kalem müdürlüğü, sosyal yardım işleri müdürlüğü, kültür ve sosyal işler müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü ve veteriner işleri müdürlüklerinde hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalıştırılmakta olan taşeron işçilerinin sınava girmeye hak kazanan isimler belli oldu. İsimlere belediyenin internet sitesinde yer verildi.

BAZI KURUMLARDA BAŞVURUSU KABUL EDİLEN VE EDİLMEYENLER

kabul/ret
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 785/75
Sağlık Bakanlığı 1020/942
Dışişleri Bakanlığı 288/47
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 208/0
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 929/141

TESPİT KOMİSYONLARI KARAR VERİRKEN 696 SAYILI KARARNAMEYE BAKIYOR

İdarelerin listeleri gerekçeleri ile ilan etme zorunluluğu olmasa da bazı idareler aldıkları ret kararlarının gerekçelerini açıkladı. Ret gerekçeleri ağırlıklı olarak emekli olmaya hak kazanma, 4 Aralık 2017'den sonra işe başlama, çağrı merkezinde araçla hizmet alımına dayalı çalışma olarak sıralandı. Ret listelerinde bazı isimlerin karşısına, “Kasten adam yaralama suçundan ceza almış olma” ,”Yüzde 45 engelli, emekli olur” gibi notlar da düşüldü.

KADRO ŞARTI ETKİLEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, ret sayısının yüksek olmasını, kadro şartını taşımamasına rağmen başvuru yapan kişilere bağladı. Kadroya alımın kapsam ve kriterleri 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve bu KHK'nın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğ ile tespit edildi. Tespit komisyonları, sürekli işçi kadrosu için yapılan başvuruların kapsama girip girmediğini Kanun Hükmünde Kararname ve söz konusu tebliğ çerçevesinde değerlendiriyor.

TAŞERONA KADRO SINAVI NE ZAMAN?


Milyonlarca taşeronun heyecanla beklediği kadro başvuru sonuçları açıklanmaya başladı. Taşeronlar, bağlı bulundukları bakanlıkların resmi sitesi üzerinden isim listesini kontrol edebiliyor. Son olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı listeler erişime açılırken, gözler sınav sürecine çevrildi. Peki taşerona kadro sınavı ne zaman yapılacak?

Taşeron kadro başvuruları kabul edilenlerin kesin listeleri 24 Şubat – 2 Mart 2018 tarihleri arasında duyurulacak. Hak elde eden adaylar, 3 Mart – 22 Mart tarihleri arasında taşerona kadro sınavına girecek. Tespit komisyonlarının aldığı karara, hatalı değerlendirme yapıldığını düşünen işçiler itiraz edebilecek. Bu itirazların, başvurunun reddine ilişkin ilanın ardından en geç 3 gün içinde yazılı ve gerekçeli yapılması gerekiyor.

TAŞERON SINAVI NASIL OLACAK?

Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek, en az 50 puan alanlar başarılı sayılacak ve en geç 2 Nisan'a kadar kadroya geçirilecek. Düzenlemenin kapsadığı taşeron işçilerin, yarın mesai bitimine kadar çalıştıkları işyerlerinin ilgili birimlerine başvuru formu ve dilekçeyle müracaat etmesi gerekecek. Şartları karşılamalarına rağmen söz konusu süre içerisinde başvurmayanların kadroya geçiş hakları yanacak. Taşeronların geçiş süreci 2 Ocak 2018’den itibaren başladı ve 90 gün içinde sonuçlandırılacak. Sınavlar 3 ile 22 Mart arasında gerçekleştirilecek.

İŞTE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI BAŞVURUSU KABUL EDİLEN TAŞERON LİSTESİ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMI PERSONELİNİN KADROYA GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI